Antena Căutare

Spital din România, fără medici din cauza Covid19: “Nu avem personal, unii au făcut cerere de concediu fără plată pe trei luni"

Unul dintre cele mai mari spitale din județul Teleorman, Spitalul "Caritas" din Roșiorii de Vede, a fost pus pe lista unităților medicale care tratează exclusiv bolanvi de coronavirus. Managerul s-ar fi plâns încă de la început de lipsa personalului medical, susținând că medicii și asistentele și-au luat concediu fără plată, de teama infectării. Secția de infecționase a fost închisă, tocmai din acest motiv. Puținii medici rămași se plâng că nu sunt suficient protejați.

Spital din România, fără medici din cauza Covid19: “Nu avem personal, unii au făcut cerere de concediu fără plată pe trei luni" Galerie
Spitalul "Caritas" din Roșiorii de Vede

Într-un material publicat de site-ul local liberinteleorman.ro, un cadru medical de la Spitalul Caritas din Roșiorii de vede dezvăluie, sub protecția anonimatului, cum arată realitatea în linia I a Teleormanului.

Nu avem încă făcute circuitele făcute pe acelea trebuie să le facă un medic epidemiolog sau infecționist, dar infecționistul spitalului este în carantină, pentru că a fost în contact cu un pacient COVID, care a și decedat ulterior. Așa s-a infectat și tot personalul de la Secția de Boli Infecțioase, care acum este închisă. Nu avem materiale suficiente, deși s-au mai achiziționat, dar încă nu au fost distribuite pe secții. Mai mulți medici și-au dat demisia, de la neonatologie, de la pediatrie, de la ATI și tot așa. Și da, și-au dat demisia în cauza epidemiei", explică asistenta medicală, pentru sursa citată.

Citește și:

Măsuri drastice impuse de autorități pentru prevenirea infecțiilor cu noul coronavirus. Ce ar putea să conțină noua Ordonanță Militară

Asistentă în Roșiorii de vede. "Una dintre doctorițe a avut gripă porcină. Coronavirusul ar ucide-o. Are copil acasă"

"Una dintre doctorițe, de pildă, a avut și gripă porcină acum câțiva ani și s-a gândit că dacă mai face și o pneumonie pe COVID poate să și moară, și are copii acasă. Noi am cerut personal, pentru că suntem spital suport COVID și se pare că o să primim doi medici infecționiști și un neonatolog de la Turnu Măgurele și Videle. Dar trebuie dezinfectat tot spitalul și refăcute circuitele. Nu mai facem internări ale pacienților cu alte probleme, ambulanța deja știe să nu mai aducă aici pacienți, în afara celor pozitivi cu COVID sau suspecți de COVID", continuă femeia.

Spital din România, fără medici din cauza Covid19: “Nu avem personal, unii au făcut cerere de concediu fără plată pe trei luni"

Coronavirus în România

Hepta

*Medicii și asistentele din România luptă în linia întâi cu Covid-19. Foto ilustrativ, Hepta

Citește și:

„Lucrurile merg spre ceva mai grav”. Raed Arafat, semnal de alarmă îngrijorător! Cum va evolua pandemia de coronavirus în România?

Probleme mari în spitalele din România: Lipsa personalului și a organizării

În spitalul din Roșiorii de Vede, lipsa personalului pare să fie cea mai mare problemă. Bolnavii care ajung în unitatea medicală nu are de cine să fie tratați.

"Pentru că și-au mai dat demisia niște asistente, unele au făcut cerere de concediu fără plată pentru 3 luni, care s-a aprobat în primă fază, după care a apărut ordonanța militară și și-au dat demisia sau li s-a desfăcut contractul de muncă. Eu știu de vreo 5 asistente și 4 doctori, dar e posibil să fie chiar mai mulți. Și acum tot personalul de la infecțioase e indisponibil, fiind pozitiv tot personalul de acolo. Am mai înțeles că o să ne facă un program pe 7 zile. Se vor face echipe mixte pe tot spitalul și vom sta 7 zile în spital, apoi 14 zile în carantină. Nu știm foarte exact ce urmează", mai spune asistenta.

Citește și:

Raed Arafat a anunțat când se întâmplă! Vârful epidemiei de COVID-19 în România, mai devreme decât se aștepta

Eroii în alb chiar există în România: "Nu mi-e frică! Chiar dacă te îmbolnăvești, nu înseamnă că mori"

În prima linie, în lupta cu coronavirusul, stau oameni care și-au ales să salveze vieți. Ei sunt cei care vin neînfricați, zi de zi, în spitalele din România. Medici, asistente, personal auxiliar. Asistenta care a dorit să-și păstreze anonimatul a mărturisit că nu se teme de coronavirus.

“Personal nu pot spune că mi-e frică. Chiar dacă te îmbolnăvești, nu înseamnă că mori. Sau, în fine, în majoritatea cazurilor cele două lucruri nu sunt legate. Acum nu mai moare nimeni de infarct, de cancer, acum se moare numai de COVID, te împușcă cineva e COVID… Deci personal nu sunt speriat, pentru că rațional nu cred că nu poți să te vindeci. Pe de altă parte, la noi s-au făcut și foarte puține teste și e posibil ca numărul de cazuri să fie mult mai mare decât ce s-a raportat.“, este răspunsul care ne lasă, totuși, o urmă de speranță.

Lupta contra pandemiei COVID-19! Usain Bolt a găsit un mod unic de a transmite un mesaj tuturor oamenilor de a păstra di... Ministrul Educaţiei: Ordinul referitor la programa pentru Evaluarea Naţională şi Bacalaureat a fost semnat. Se vor susţi...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x