Antena Căutare

Structura anului școlar 2018. Cum pregătim copilul pentru grădiniță

Structura anului școlar 2018. Cum pregătim copilul pentru grădiniță. Părinții (Familia) copilului au un rol esențial în trecerea firească de la viața anterioară a copilului la cea de preșcolar

Structura anului școlar 2018. Cum pregătim copilul pentru grădiniță Galerie
Pregătirea copilului pentru grădiniță | pexels.com

Intrarea la grădiniță a copilului este un pas extrem de important atât în viața lui cât și în viața părinților săi. Mersul la grădiniță constituie prima experiență majoră de socializare în afara familiei. În acest nou mediu copilul va fi foarte solicitat, fiind nevoit să se adapteze. Aici el va cunoaște oameni noi și se împrieteni cu alți copii care îi vor deveni parteneri de joacă.

Va dura o perioadă până când copilul va reuși să se acomodeze dat fiind faptul că jucăriile sunt altele, camera arată altfel, mâncarea nu are același gust cu cea pregătită de mama. De aceea este normal ca cel mic să fie bulversat în primele săptămâni. Un alt lucru important este faptul că educatoarea nu are cum să îi ofere copilului tău atenție așa cum ți-ai dori și așa cum el este obișnuit.

Având în vedere că până la 2 ani legătura dintre copil și părinte este aproape neîntreruptă, în momentul în care acesta pleacă la grădiniță și părintele e pus în fața unei schimbări foarte mari. Nu ai cum să întârzii aceste etape din viața micuțului tău și nu poți decât să te bucuri de evoluția lui. Cel mai important lucru este să îl pregătești pe el cât mai bine chiar dacă nu ești încă pregătit să accepți că a crescut.

Învață-ți copilul să socializeze

Chiar înainte de a pleca la grădiniță este bine să îți înveți copilul să socializeze cu alți copii și adulți. El trebuie să fie prietenos și să știe să își împartă jucăriile cu alți copii. Înainte de prima zi de grădiniță ar fi bine să îl duci acolo pentru a-i arăta mediul, copii, educatoarea și locul de joacă, explicându-i faptul că urmează să meargă acolo zi de zi.

Învață-l să respecte reguli

Chiar dacă nu are mai mult de 2 ani, trebuie să știi să te impui în fața copilului tău, stabilind anumite reguli. Explică-i ce are voie să facă și ce nu, dar mai ales explică-i de ce. Astfel el va înțelege care sunt consecințele faptelor sale. Principala sa activitate va fi joaca. Așa că trebuie să învețe să împartă tot ce are. Obișnuiește-l cu un program de somn și program de masă pentru a-i fi mai ușor la grădiniță.

Citește-i copilului tău

Prin ascultarea de noi povești, copilul tău va deveni mai curios iar întrebarea “de ce?” va fi la ordinea zilei. Când acest lucru se întâmplă nu poți decât să te bucuri. În felul acesta îți vei convinge copilul să își dorească să citească. Nu uita faptul că cel mic imită ce vede la cei apropiați și dacă te va vedea pe tine citind, cu siguranță își va dori acest lucru și pentru el.

Faceți împreună cumpărăturile pentru grădiniță

Înainte de începerea grădiniței, asigură-te că îi cumperi micuțului tău toate cele trebuincioase, de la acuarele, ascuțitoare și bloc de desen până la pijamale noi și jucăușe. Explică-i micuțului tău cum să folosească fiecare lucru, inclusiv rechizitele cumpărate.

Chiar dacă prima zi va fi dificilă pentru întreaga familie și e posibil să plângă atât cel mic, cât și părinții, asigură-te că îl pregătești încă de acasă și îi spui cât de mult îl iubești. Afecțiunea și răbdarea ta te vor ajuta să se acomodeze într-un loc complet necunoscut.

Sursă foto: pexels.com

Pericol pe litoral! S-au scos 12 TONE de material TOXIC din nisipul de pe o plajă din Mangalia. Zona a fost închisă!... E oficial! Mii de români vor primi bani mai repede! Anunțul de ultimă oră făcut de ministru: ”Și-a dat acceptul!”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x