Antena Căutare

Studiile arată că turismul s-a "îmbolnăvit" și el de coronavirus. Ar putea avea nevoie de ani buni pentru a se recupera în întregime

Conform unor studii recente, industria globală a turismului ar putea avea nevoie de ani de zile pentru a se recupera, după ce epidemia de coronavirus a pus stăpânire pe lume și a dus la scăderea numărului de turiști chinezi, care cheltuiau miliarde de dolari.

Studiile arată că turismul s-a "îmbolnăvit" și el de coronavirus. Ar putea avea nevoie de ani buni pentru a se recupera în întregime
Turismul s-a îmbolnăvit cu coronavirus.

Industria globală a turismului a pierdut unul dintre cei mai importanți turiști din lume: China. Din cauza epidemiei de coronavirus, numărul turiștilor chinezi a scăzut exponențial, uriști care cheltuiau miliarde de dolari și a dus sectorul croazierelor în criză.

Țările din întreaga lume au știut mereu cum să profite de puterea financiară a turiștilor din China, motiv pentru care magazinele fac publicitate în chineză, SUA și Japonia oferă vize valabile 10 ani, iar hotelurile și comercianții acceptă aplicații precum China Alipay și WeChat Pay.

Citește și: Pericol! România va pierde 30% din populația actuală.Europa de Est riscă o criză demografică de proporții

Turiştii chinezi au efectuat 150 de milioane de excursii în 2018, cheltuind 277 miliarde de dolari peste hotare, potrivit Organizaţiei Mondiale a Comerţului Naţiunilor Unite.

Anul trecut, primele 10 destinaţii pentru călătorii din China continentală au fost toate în Asia, potrivit China Outbound Tourism Research. Asta înseamnă că locuri precum Thailanda, Japonia, Coreea de Sud şi Vietnam au de pierdut din cauza epidemiei. Hong Kong şi Macao, ambele destinaţii majore pentru turiştii continentali, vor suferi, de asemenea.

"China este cea mai mare piaţă de călătorie de ieşire din lume, din punct de vedere al cheltuielilor", a declarat Matthew Dass, economist, într-o notă de cercetare la începutul acestei luni, citată de CNN.

Citește și: 260 de ani de epidemii în România. Ne-au ucis trei domnitori, unul ctitor al faimoasei Mănăstiri Văcărești!

Tourism Economics apreciază că, dacă epidemia durează mai mult şi este mai severă decât criza SARS din 2003, ar putea duce la pierderea a 25 de milioane de călătorii în acest an, ceea ce ar putea reduce cheltuielile cu până la 73 de miliarde de dolari.

International Civil Aviation Organization a declarat că ţările cele mai afectate vor fi probabil Japonia şi Thailanda.

Organizaţia a estimat la începutul acestei luni că Japonia ar putea pierde venituri din turism de 1,29 miliarde de dolari, urmată de Thailanda cu 1,15 miliarde de dolari.

Atât directorii lanțurilor hoteliere Marriott, cât și Hilton, au declarat că se confruntă cu pierderi financiare uriașe și cu un grad redus de ocupare în toată regiunea Asia-Pacific. Epidemia va elimina din conturile fiecărui lanț hotelier aproximativ 55 de milioane de dolari.

Citește și: Discuții șocante între medici de la spitalul Balș: ”Consultăm toți pacienții cu același echipament. Dacă unul e pozitiv, le dăm tuturor!” Reacția lui Raed Arafat

Industria aeriană este și ea într-o criză financiară, cu prima scădere a traficului în mai mult de un deceniu. Autoritatea internațională de transport aerian a avertizta săptămâna trecută că impactul asupra cererii ar putea costa companiile aeriene mai mult de 29 de miliarde de dolari.

De asemenea, epidemia va reduce traficul global cu 4,7% şi va marca primul declin global al cererii de la nivel global de la criza financiară din 2008 şi 2009.

China era de aşteptat să devină cea mai mare piaţă de croaziere din lume până în 2030, potrivit unui studiu recent al Institutului Internaţional de Transport Shanghai, dar criza de pe vasul Diamond Princess va schimba cu siguranță cursul lucrurilor.

Şi Airbnb resimte, de asemenea, efectele. Compania a declarat că a suspendat toate rezervările din Beijing până în mai, în conformitate cu recomandările guvernamentale. Rezervările din alte zone, inclusiv Wuhan, epicentrul epidemiei, au fost suspendate până în aprilie.

The World Tourism and Travel Council a analizat epidemiile virale majore anterioare şi a constatat că timpul mediu de recuperare a numărului de vizitatori către o destinaţie a fost de 19 luni, dar în acest caz recuperarea completă ar putea dura mult mai mult.

Firma de cercetare Tourism Economics prognozează că pieţele de călătorie interne şi de călătorie din China nu se vor recupera complet până în jurul anului 2023.

Sursa: Ziarul Financiar

Video.Fetiţa care a învăţat să râdă la auzul bombardamentelor a fugit, cu familia, din Siria în Turcia și se află în sig... Timişoara: Dispozitive de dezinfecţie în mijloacele de transport în comun şi în şcoli. Primăria va monta 10 containere ş...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov
Hello Chef sezonul 7, 13 aprilie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul, dat de Mihail Pautov Sambata, 13.04.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x