Antena Căutare

Ion Irimescu a murit. S-a infectat cu noul coronavirus în timp ce se lupta să salveze alte vieți: „Trebuie să fim buni, nu avem timp să ne gândim prea mult”

Zona focar a României, Suceava, a mai pierdut un erou din prima linie. La o lună de la primul ambulanţier răpus de infecţia cu Covid-19, a fost confirmat al doilea deces de la Staţia de Ambulanţă. Bărbatul a fost infectat la serviciu, locul unde orice solicitare la 112 reprezintă necunoscutul.

La ora 10.00, sirenele de la autospecialele din întreaga ţară au răsunat la unison cu cele din curtea Serviciului de Ambulanţă Suceava, în memoria ambulanţierului Ion Irimescu. Un omagiu adus celui de-al doilea erou de aici, care moare după ce s-a infectat cu coronavirus.

„Din păcate, unul dintre colegii noştri nu mai este, e al doilea, în decurs de nicio lună. Îmi pare rău pentru fiecare coleg pe care-l pierdem, era un coleg bun, un coleg săritor”, a spus Danie Feher, lier de sindicat.

Bărbatul de 61 de ani era internat la Iaşi, după ce pe 22 aprilie a fost testat pozitiv.

„Chiar îmi aduc aminte penultimele ture am lucrat cu el, un om blând, bun, competent. Ce-aş mai putea spune, fără cuvinte... Noi trebuie să fim buni, nu avem timp să ne gândim prea mult”, a spus Constantina Rotaru, asistent SAJ.

Citește și:

Veste uriașă! Ce șanse ai, cu adevărat, să te infectezi a doua oară cu noul coronavirus: „Oamenii pot dobândi imunitate”

În urmă, au rămas colegii săi, care, în ciuda pericolului la care se expun, continuă să-şi facă datoria. Mulţi dintre ei au contactat şi ei virusul, tot de la serviciu.

Cristi Sandu are 57 de ani şi a învins lupta cu virusul. Însă, la fel ca şi mulţi dintre colegii săi de pe ambulanţă, nu ştie exact când s-a infectat.

„Noi, aici în staţia de ambulanţă nu putem şti, pentru că ne întâlnim cu fel şi fel de oameni, mergem la fel şi fel de cazuri. Dacă lumea ar recunoaşte... dar nu vor să recunoască!

Citește și:

Un medic a „căzut” de la fereastra spitalului în care lucra! Ce postase pe internet, cu câteva minute înainte: „Sunt fapte reale! Ce să facem?!”

Aşa am luat şi noi virusul şi ne-am îmbolnăvit. Şi eu şi colega mea şi toţi colegii mei, colegul care a murit”, a explicat Cristi Sandu.

A fost confirmat pozitiv pe 27 martie, însă, cu mult înainte, a ales să nu mai meargă acasă pentru a-şi proteja familia. Soţia sa, care lucrează tot în sistemul medical, a luat virusul tot de la serviciu, iar apoi s-a infectat şi fiica lor.

Citește și:

A apărut testul ce îți spune dacă ai fost infectat cu noul coronavirus: „Garantat, 100%! Nu există rezultate false!”

Timp de aproape două luni, până când nu s-au vindecat, cei doi nu s-au văzut deloc.

„M-am izolat într-un apartament că nu aveam unde să mă duc, la spital era foarte aglomerat, era foarte, mai dificil, am avut posibilitatea să mă carantinez singur ca să nu am tangenţe cu alte persoane. A fost foarte dificil, foarte dificil şi pentru mine şi pentru ea şi pentru fetiţă”, a mai spus Sandu.

Primul deces la Serviciul de Ambulanţă Suceava a fost înregistrat pe 7 aprilie. Ambulanţierul a murit acasă, după ce nu a vrut să se interneze la spital.

„Să știți că tatăl meu este un erou! Când voi fi mare, vreau să fiu exact ca el!”. Cum se vede pandemia de coronavirus p... Gata! S-a zis cu mersul la plajă așa cum îl știai! Cabine din plexiglas, pe nisip! VIDEO...

Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


Mesaje de Sfântul Nicolae 2022. Urări pentru cei care își serbează onomastica
Sfântul Nicolae este sărbătorit pe data de 6 decembrie. Conform statisticilor, peste 700.000...
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022. Racii au nevoie de odihnă. Află ce se întâmplă cu zodia ta
Horoscopul zilei de 7 decembrie 2022 spune că nativii din zodia Racului au nevoie de odihnă....
Parteneri
Prăjitura Krem a la Krem. Rețetă de colecție
Catine.ro
Ultimele știri
x