Antena Căutare

Sudul Romaniei arde! S-au inregistrat temperaturi record la Giurgiu

Sudul Romaniei a ars sub canicula, duminica. In Giurgiu, de pilda, s-au inregistrat astazi temperaturi record, de peste 40 de grade. Nici la vecinii bulgari nu e mai racoare. Autoritatile de la sud de Dunare au emis un cod rosu de canicula.

La ora 19.00, la Giurgiu, temperaturile inca indicau 38 de grade Celsius, la umbra. La amiaza, valorile au atins 41,2 grade. Sub razele soarelui, termometrele au indicat si peste 53 de grade.

In Bulgaria, temperaturile au fost si mai ridicate. Meteorologii bulgari au emis o avertizare cod rosu de canicula, care vizeaza regiuni de la granita cu Romania.

Codul rosu este valabil pentru regiunile Plevna, Ruse si Veliko Tarnovo, zone in care termometrele au indicat pana la 43 de grade. Este pentru prima oara, de la introducerea sistemului, cand in Bulgaria se emite o atentionare de acest tip, noteaza Novinite.

In celelalte zone ale Bulgariei, ramane in vigoare codul portocaliu de canicula.

Autoritatile le-au recomandat oamenilor sa nu iasa afara in preajma amiezii, sa respecte recomandarile si sa fie pregatiti pentru masuri de urgenta.

Meteorologii au dat asigurari ca, in aceasta vara, nu va veni un al doilea val de canicula.

FOTO: Intact Images

Un autocar s-a rasturnat in apropiere de Nadlac: Un mort si 20 de raniti!... Au inceput inscrierile la BAC-ul de toamna!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x