Antena Căutare

Sute de batrani stau la coada, in frig, pentru a primi paine gratuit

Pensiile extrem de mici, varsta inaintata si lipsa de preocupare a autoritatilor determina sute de batrani sa stea, in fiecare dimineata, la coada pentru "ratia" zilnica de paine. Sunt cozile disperarii si ale saraciei, iar batranii se bucura ca pot beneficia si de aceasta bucata de paine.

Oamenii au indurat si astazi ore in sir frigul pentru a primi o paine gratis. Casa de ajutor ofera paine de cinci ore pe sapamana. Bucurestenii pot veni trei zile pe saptamana si primesc cate doua paini fiecare. In restul zilelor, vin pensionarii din provincie.

"Este vai de sufletul meu. Sunt foarte suparat. Cu pensia ma descurc foarte greu. Am 40 de ani de munca si este vai de capul meu. Am venit pentru paine si ca sa incerc sa iau un imprumut ca sa pot sa traiesc. Mi-e rusine cum am ajuns sa cersesc dupa 40 de ani de munca", a declarat unul dintre batrani.

"Duc si eu viata asta asa cum pot: uite, pe aici, la C.A.R., cu imprumuturi, cu painisoara cat pot s-o iau, cand n-oi mai putea...", a oftat o pensionara.

Presedintele Casei de ajutor reciproc "Omenia", Gheorghe Chioaru, a declarat ca "paine primesc si pensionarii care nu se pot deplasa. Mergem la ei acasa si ii ajutam".

"Este anul luptei impotriva saraciei. Noi suntem o asociatie recunoscuta pentru faptul ca facem protectie sociala, dar 80% din ajutoarele pe care noi le dam sunt donatii de la particulari. Noi nu dam doar paine, noi asiguram si credite cu dobanda foarte mica. Suntem pe cale sa obtinem niste bani de la UE pentru crearea unui centru de zi pentru pensionari. Noi avem peste 30.000 de membri...si toti vin aici din cauza saraciei", a mai spus Chioaru.

Vatra Dornei: Zeci de persoane, blocate in telescaun... Ceata a afectat 18 curse aeriene de pe Aeroportul din Timisoara...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x