Antena Căutare

Se dau bani de la stat! Persoanele care angajează elevi și studenți, pe perioada vacanței, pot primi sute de lei

Companiile care aleg să angajeze, pe perioada vacanței, elevi sau studenți, pot să beneficieze de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 de lei, conform anunțului făcut de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă. 

Companiile care aleg să angajeze, pe perioada vacanței, elevi sau studenți, pot să beneficieze de un stimulent financiar lunar, în valoare de 250 de lei, conform anunțului făcut de Agenția Națională pentru Ocuparea Forței de Muncă.

Conform anunțului, angajarea studenților și a elevilor poate fi făcută pe perioada vacanțelor, iar stimulentul financiar se poate acorda pentru o perioadă de maximum 60 de zile lucrătoare într-un an calendaristic, pentru fiecare elev și student pentru care s-a încheiat un contract individual de muncă.

Citește și: Se dau bani pentru elevi și studenți! Cum pot primi 200 de euro de la stat

Diferența dintre stimulentul lunar acordat și salariul realizat este suportat de către angajator din fonduri proprii.

Citește și: Liceenii și studenții cu rezultate bune la învățătură vor fi răsplătiți de stat cu până la 4000 de euro! Ce condiții trebuie să îndeplinească

Pentru a beneficia de acest stimulent angajatorii care încadrează în muncă elevi și studenți trebuie să prezinte următoarele documente:

a) contract individual de muncă pe durată determinată, egală sau mai mică decât durata vacanţei, încheiat în condiţiile legii, cu normă întreagă sau, după caz, cu timp parţial;

b) contract de muncă temporară, numai dacă durata misiunii de muncă temporară este egală sau mai mică decât durata vacanţei.

În cazul tinerilor în vârstă de până la 18 ani, contractul individual de muncă încheiat cu durata timpului de muncă de 6 ore pe zi şi de 30 de ore pe săptămână se consideră încheiat cu normă întreagă.

Dezastru în urma unei furtuni, la Constanța Acoperişul şcolii din comuna Castelu a fost smuls de vânt - FOTO... Un mort și trei răniți, în urma unui accident în Bistrița! Bărbatul decedat avea doar 31 de ani...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x