Live acumObservator 19
Prime Time 20:30X Factor

Tânără infectată cu HIV, obligată să se prostitueze

Trei persoane au fost arestate, după ce au obligat o tânără de 23 de ani, bolnavă de HIV, să întrețină relații sexuale cu diferiți clienți, în județul Sălaj.

tânără infectată cu HIV, obligată se se prostitueze

În perioada decembrie 2019-martie 2020, tânăra a fost obligată să se prostitueze.


"În cauză s-a stabilit că, în perioada decembrie 2019 - martie 2020, prin ameninţare, şantaj şi umilire, inculpaţii (...) au determinat o victimă de sex feminin, în vârstă de 23 de ani, să se prostitueze în diferite locaţii de pe raza judeţului Sălaj, deşi aceasta este diagnosticată ca fiind purtătoare a virusului HIV", informează un comunicat al DIICOT transmis, conform Agerpres.

Anchetatorii declară că victima era tratată de către inculpați, precum o sclavă, fiind ținută fără posibilitatea de mișcare și obligând-o să întrețină relații sexuale contra cost, bani pe care agresorii și-i însușeau. Suma era negociată de către inculpați împreună cu clienții și pornea de la 150 - 200 de lei pe oră.

Șeful Clinicii de Oncologie din Iași, infectat cu corononavirus


"Pentru a o umili şi a-i demonstra autoritatea pe care o deţin asupra sa, unul dintre inculpaţi i-a cerut victimei să iasă din casă şi să stea în frig dezbrăcată, pe timp de noapte şi iarnă, sub ameninţarea unor agresiuni sexuale îndreptate împotriva copiilor victimei", arată sursa citată.

Din actele medicale existente la dosarul cauzei rezultă că victima este înregistrată ca fiind diagnosticată cu virusul HIV din 18.05.2018 şi până în prezent aceasta nu a respectat indicaţiile medicale de dispensarizare şi tratament şi a pus în pericol sănătatea a numeroase persoane prin întreţinerea de relaţii sexuale neprotejate cu acestea.

"La data de 15.03.2020, procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sălaj împreună cu ofiţeri de poliţie judiciară din cadrul SCCO Sălaj au efectuat o acţiune de prindere în flagrant a inculpaţilor, moment în care partea vătămată a afirmat că prezintă simptome de coronavirus. Din cauza situaţiei de fapt din care rezulta că victima a intrat în contact cu foarte mulţi bărbaţi într-un interval foarte scurt de timp, s-a solicitat sprijinul Direcţiei de Sănătate Publică Sălaj, care împreună cu medicii Spitalului Judeţean de Urgenţă Zalău au hotărât trimiterea acesteia, pentru o perioadă de 14 zile, într-un centru de carantină, perioadă în care i se vor efectua şi o serie de analize medicale specifice persoanelor infectate cu virusul HIV", arată comunicatul.

Persoanele care au cunoştinţă cu privire la faptul că ar fi apelat la serviciile persoanei vătămate sunt rugate să contacteze procurorii DIICOT - Biroul Teritorial Sălaj şi să efectueze de urgenţă analize pentru a stabili dacă au fost sau nu infectate cu virusul HIV.

Cei trei inculpaţi au fost prezentaţi, luni, Tribunalului Sălaj cu propunere de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Recomandari