Live acum
Prime Time 20:00Film: Parker

Taxele de inmormantare pentru romanii ucisi in accidentul feroviar de la Rossano, suportate de autoritatile locale italiene

Italienii incearca sa ingroape scandalul provocat de cei care s-au batut pentru trupurile celor sase romani morti in accidentul feroviar de la Rossano. Taxele de inmormantare, ce depasesc patru mii de euro pentru fiecare victima in parte, vor fi suportate de autoritatile locale. Decizia italienilor vine dupa ce Bucurestiul a cerut explicatii pentru incidentele ofensatoare. Presedintele Italian a anuntat ca supravegheaza personal ancheta

Scenele revoltatoare cu italienii care s-au repezit sa obtina profit din moartea romanilor n-au ramas fara ecou. Toate firmele de pompe funebre care s-au certat pe cadavrele romanilor au ramas fara licenta. Presedintele italian Giorgio Napolitano a cerut personal detalii despre ancheta. Pana acum s-a stabilit doar ca soferul astepta ca un alt roman sa deschida poarta ferecata cu trei lacate atunci cand microbuzul stationat pe sine a fost lovit in plin de tren.

Accidentule celor 6 romani a fost subiect de discutie si in Parlamentul Italian.

Cadavrele celor sase romani se afla acum la morga spitalului din Rossano. Acasa, in Romania, li se pregatesc inmormantarile. Ionela avea 21 de ani si muncea in Italia de un an sa-si stranga bani pentru o casa. Acum tatal ei ii zideste cavoul.

Cea mai tanara dintre victimele accidentului feroviar abia implinise 19 ani. Cel mai in varsta dintre romanii morti avea 41. Toti ajunsesera in Calabria de o luna. Munceau legal, pentru 20 de euro pe zi, la cules de clementine.

Recomandari