Antena Căutare

Testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19 ar putea începe după 1 iunie. Anunțul Ministerului Sănătății

Testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19 ar putea începe după 1 iunie. Este anunțul făcut de Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, care a explicat că va fi realizată eșalonat, după încheierea discuțiilor.

Horațiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătății

Horaţiu Moldovan, secretar de stat în Ministerul Sănătăţii, a declarat miercuri, la o videoconferinţă a Profit TV, că testarea populaţiei privind dezvoltarea de anticorpi la Covid-19 va fi pusă în discuţie după 1 iunie, dar nu va fi începută la acea dată, şi va fi realizată eşantionat.

Moldovan a declarat la videoconferinţa Profit Health Forum, cu tema ”Actuala pandemie COVID-19. Solidaritate în pandemie”: „Este vorba despre o testare eşantionată a populaţiei, nu globală, ca să zicem aşa. O să practicăm un studiu de seroprevalenţă, să vedem numărul de pacienţi care au anticorpi pentru Covid-19, care au trecut, deci, prin această infecţie. Această testare are rolul de a avea o imagine a răspândirii infecţiei la nivelul populaţiei, am putea să vedem ce categorii au fost mai afectate şi în ce regiuni”.

Ten iritat și probleme respiratorii? Când trebuie schimbată? Doi medici îți spun tot ce trebuie să știi despre utilizarea corectă a măștilor de protecție

Proiectul urmează să fie implementat „în momentul în care considerăm că am stăpânit fenomenul acut şi în care focusul este pe testarea prin PCR pentru diagnostic pozitiv antigen”.

Articolul continuă după reclamă

1 iunie ar aduce a doua etapă de relaxare a măsurilor în România

Această variantă va fi pusă în discuţie după data de 1 iunie, când ar urma să înceapă a doua etapă de relaxare a măsurilor. „Atunci ne vom pune problema să facem un asemenea studiu”, a completat Horaţiu Moldovan.

Al doilea val de COVID-19, tot mai puțin probabil! Ce s-a descoperit în organismul celor care s-au reinfectat cu noul coronavirus

Despre situaţia înregistrată în primele zile de la trecerea din starea de urgenţă la starea de alertă, Moldovan a spus: „În ciuda unui moment de euforie care a urmat trecerii la etapa de ponderată liberalizare, euforie pe care o putem explica din punct de vedere psihologic după o perioadă lungă de restricţii, aparent, lucrurile nu s-au inflamat foarte tare”. „Toată lumea trebuie să înţeleagă seriozitatea acestor măsuri, că este o datorie cetăţenească de a ne respecta semenii”.

Rata mortalității în România, scăzută comparativ cu alte țări

El a subliniat că rata mortalităţii în România este sub 6%, „scăzută comparativ cu alte ţări europene”, şi că procentul de vindecări este important, depăşit, în anumite zone, 50%.

„Dacă vom continua cu măsurile de prevenţie, vom fi în această marjă relativă de siguranţă sau de control al fenomenului infecţios şi vom putea, cu spitalele pe care le avem, cu tehnologia de care dispunem, să îngrijim aceşti pacienţi”.

Au recunoscut că au greșit! Cercetătorii au demontat cea mai mare speranță a medicilor, pentru următoarele luni: „Să nu ne mai amăgim”

Despre limitarea intervenţiilor chirurgicale şi tratamentelor în cazul pacienţilor cronici, Moldovan a spus că măsura a fost una prudentă şi eficientă, deoarece spitalele au reprezentat o importantă sursă de infectare cu Covid-19. În plus, a mai afirmat el, „au fost tratate toate urgenţele”, iar medicii curanţi au avut libertatea de a decide dacă e necesară o procedură terapeutică sau chirurgicală la orice pacient.

Moldovan a subliniat şi că mortalitatea în perioada februarie - aprilie a fost mai mică decât în acelaşi interval al anilor trecuţi, lucru care poate ţine şi de alte interpretări statistice.

De ce refuză bărbații să poarte mască pentru a se proteja de coronavirus. Medicul Adrian Marinescu: ”Virusul nu ține con... Salarii într-un spital din România! Un medic, șef de secție, ia 42.658 lei, o infiemieră aproape 6.000, iar un portar 4....
Înapoi la Homepage

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece
Super Neatza, 14 ianuarie 2025. Prognoza meteo cu Ramona Olaru: Vremea se menține rece Marti, 14.01.2025, 08:34
Un 2025 de excepție! Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x