Antena Căutare

Tratament revoluționar pentru coronavirus, în România: S-a folosit și în China, chiar la Wuhan

Tratamentul cu plasma plasmă convalescentă a devenit realitate și în România. Specialiștii susțin că este printre cele mai eficiente în lupta cu coronavirusul și a fost folosit la scară larga și în China, îndeosebi în Wuhan, orașul de unde a pornit virusul.

Institutul Matei Balș a început tratamentul cu plasmă convalescentă, unul dintre cele mai eficiente în lupta cu noul coronavirus, a anunțat managerul instituției, informează Antena 3.

Până acum, dintre cele 18 aparate donate de o firmă privată centrelor de transfuzii, doar cel din București a recoltat plasmă, de la șapte români.

Citește și: Un celebru medicament pentru potență ar putea trata COVID-19: „Da, poate distruge coronavirusul! Avem rezultate excelente”

Medicul Adrian Marinescu: "Tratamentul s-a folosit pe scară largă chiar în Wuhan"

”Tratamentul nu e nou. Tratamentul e folosit mai bine de 100 de ani. Și când am vorbit de gripa spaniolă, oamenii au fost salvați prin această plasmă. Plasma hiperimună este necesară în care ai o afecțiune pentru care nu ai un tratament eficient, n-ai nimic dovedit, nu există un vaccin. Se pleacă de la faptul că pentru pacientul în stare gravă orice șansă contează.

Încă 18 decese din cauza noului coronavirus în România. Bilanțul morților a ajuns la 744

Și în China s-a folosit pe scară largă, chiar în Wuhan. Plasma trebuie să fie validată, să nu fie un risc pentru cel care o primește”, a declarat medicul infecţionist Adrian Marinescu, potrivit sursei citate.

Mai multe românce povestesc iadul prin care au trecut, ca îngrijitoare de bătrâni, peste hotare: "Voiam să mă omor,... Imagini virale în Alba! Mai mulți tineri au făcut grătar pe malul râului Mureş și și-au montat corturi ca să fie "c...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x