Antena Căutare

Tu știi de ce se ține post MIERCUREA și VINEREA? Cine ar trebui să postească? Răspunsul uluitor oferit de un preot înainte de Paște

Părintele Vasile Ioana a fost invitat la emisiunea „Dar și Har”, de la Antena 3, unde a vorbit, cu doar câteva zile înainte de a intra în Săptămâna Mare a Paștelui, despre post și semnificațiile sale.

Părintele Vasile Ioana a fost invitat la emisiunea „Dar și Har”, de la Antena 3, unde a vorbit, cu doar câteva zile înainte de a intra în Săptămâna Mare a Paștelui, despre post și semnificațiile sale.

„Sfântul Sinod al Bisericii Ortodoxe Române are în acest sens o recomandare pentru cei care nu pot să țină post întreg. Sunt totuși 47 de zile, simți un pic de slăbiciune fizică și e bine că simți așa, nu-i mai dai corpului ce vrea el, îl mai liniștești puțin, dar pentru cei care au probleme de sănătate, pentru oamenii în vârstă, pentru cei care nu mai pot ține pentru o rațiune sau alta e bine să țină, pentru oamenii care nu pot să țină post, prima săptămână, ultima săptămână și miercurile și vinerile. Și s-a împământenit această tradiție ca cei neputincioși, care au probleme cu stomacul, cu fierea, cu ficatul, diferite probleme de sănătate. Postul este o bucurie. Nu poți ține postul din motive medicale, nu-l ține. Vasile cel Mare spune în canon: Bătrânii, copiii în creștere nu trebuie să țină post. El nu înțelege rațiunea. E mai mărișor. Îi creezi exercițiul abținerii”, a explicat părintele la Antena 3.

Cod galben de fenomene periculoase, avertisment meteo de ultimă oră! Județele afectate... Vremea din 31 martie. Prognoza meteo aduce temperaturi record...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x