Antena Căutare

Uciderea puiului de urs din Sibiu a împărțit România în două: era periculos sau a pierit nevinovat? Marian Godină a reacționat imediat!

Uciderea ursului, hăituit şi încolţit de o armată de vânători înarmaţi până-n dinţi, a stârnit revoltă printre iubitorii de animale. Reprezentanţii unui ONG au depus o plângere penală pentru ucidere.

Uciderea ursului, hăituit şi încolţit de o armată de vânători înarmaţi până-n dinţi, a stârnit revoltă printre iubitorii de animale. Reprezentanţii unui ONG au depus o plângere penală pentru ucidere.

Echipa Observator a fost azi la rezervaţia de la Zărneşti, acolo unde există mai mulţi urşi capturaţi. Cum au reacţionat animalele, vedeţi în materialul următor.

Bim şi Bam au 8 luni şi-au ajuns în rezervaţia de la Zărneşti în luna iunie după ce mama lor a fost împuşcată. Nimeni n-a intrat în ţarcul lor înafară de cei doi îngrijitori. Până azi. Îngrijitorii spun însă că puii de urs au un singur instinct, oriunde s-ar afla. Să se joace.

Cei din sălbăticie nu sunt atât de prietenoşi cu oamenii. Dar nici nu vor fi agresivi. La modul să se ducă, să atace.

Urşii mai mari, în schimb, sunt periculoşi doar atunci când se simt în primejdie. Instinctul lor este să se retragă atunci când întâlnesc oameni. Ursul Padington a fost capturat în aprilie anul trecut, tot în Sibiu. Este şi acum speriat de oameni. Uciderea ursului de azi a fost condamnată de mai multe ONG-uri dar şi de iubitorii de animale.

Potrivit convenţiei de la Berna, semnată şi de România, un urs poate fi omorât doar dacă prezintă pericol public şi atacă un om.

Anunţ de ultimă oră pentru bucureştenii care suferă de frig în apartamente! RADET: Șapte puncte termice sunt oprite pent... Atenție, șoferi! Cei care vă veți abate în mod repetat de la regulile de circulaţie veți fi consiliaţi psihologic...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x