Antena Căutare

Udrea a facut bilantul turismului pe 2011: Vezi argumentele ministrului!

Elena Udrea a facut un bilant al anului turistic 2011 in Romnania, pe care l-a postat pe pagina de Facebook. Ministrul ofera in text mai mult argumente care arata de ce a crescut turismul in tara noastra.

"In 2011 turismul romanesc a crescut cu 17% fata de 2010, ajungand la niveluri comparabile cu perioada de dinainte de criza economica. Numarul turistilor straini a crescut si el cu 12,5%, lucru confirmat si de INS", a scris Udrea.

Udrea a listat investitiile si proiectele in desfasurare, desfasurate de ministerul pe care il conduce.

"Anul care tocmai s-a incheiat a adus mai multe investitii in infrastructura turistica decat cei 20 de ani dinainte cumulati. S-a investit in partii de schi, in telegondole, telescaune, s-a investit in infrastructura din Delta Dunarii, s-au asfaltat drumuri de interes turistic, la mare s-au construit porturi si miniporturi turistice, ba chiar si un sat de distractii, se refac statiuni balneoclimaterice, existand programe-pilot pentru zone precum Borsec sau Baile Herculane, lasate in paragina de guvernele precedente. Se amplaseaza indicatoare turistice. S-au incheiat lucrarile la cea mai frumoasa sosea din Romania - TransAlpina - pe care va indemn sa o si vizitati anul acesta", a mai spus Udrea.

Ministerul, recompensat cu o multime de premii in 2011

"2011 a fost anul in care tara noastra a obtinut postul de prim-vicepresedinte al Organizatiei Mondiale a Turismului, cea mai importanta institutie de acest tip din lume, parte componenta a ONU. Romania a primit si trei mere de aur (pommes d'or - un fel de Oscar al Turismului) din partea FIJET", a punctat Udrea.

Totodata, ministrul a anuntat revigorarea a doua zone turistice exreme de importante, Delta Dunarii si Valea Jiului.

"Delta Dunarii a inceput sa devina o zona extrem de atractiva pentru turisti, numarul acestora crescand cu 45% in 2011 fata de anul precedent. Se fac investitii in zone turistice altele decat cele traditionale. Spre exemplu, in Valea Jiului exista o strategie concentrata tocmai pe aceasta directie, pe ideea ca turismul este cea mai buna alternativa la exploatarile miniere care nu mai sunt functionale", conform ministrului.

In finalul articolul Udrea a promis tot atat de multe realizari si pentru anul care tocmai a inceput.

"Indraznesc sa afirm ca 2011 a reprezentat pentru turismul romanesc anul iesirii din criza, iar 2012 va fi cel mai bun an de dupa Revolutie. Aceasta este promisiunea pe care le-o fac romanilor si o tinta pe care mi-o asum pentru acest an", a incheiat vice-presedintele PD-L.

Foto: Intact Images

Doctorul Nicolae Bacalbasa dupa retragerea proiectului Sanatatii: A inceput sa apara societatea civila... Gheorghe Marmureanu: Cutremure de 6 pot fi oricand, dar unul de 7 nu vom avea in acest an...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x