Antena Căutare

Ultima zi a vizitei Papei Francisc în România: La Blaj va avea loc ceremonia de beatificare a celor șapte episcopi

Papa Francisc pleacă spre Blaj. Suveranul Pontif și-a luat la revedere de la București. Papa a plecat duminică dimineaţă de la Nunţiatura Apostolică din Capitală, către Aeroportul "Henri Coandă", fiind aclamat de câteva zeci de persoane, pe care le-a salutat. Suveranul Pontf i-a salutat şi le-a zâmbit celor care îl aclamau la ieşirea coloanei oficiale de la nunţiatură.

Papa Francisc pleacă spre Blaj. Suveranul Pontif și-a luat la revedere de la București. Papa a plecat duminică dimineaţă de la Nunţiatura Apostolică din Capitală, către Aeroportul "Henri Coandă", fiind aclamat de câteva zeci de persoane, pe care le-a salutat. Suveranul Pontf i-a salutat şi le-a zâmbit celor care îl aclamau la ieşirea coloanei oficiale de la nunţiatură.

Şapte episcopi greco-catolici martiri, reprezentanţi ai Bisericii Române Unite - Valeriu Traian Frenţiu, Vasile Aftenie, Ioan Suciu, Tit Liviu Chinezu, Ioan Bălan, Alexandru Rusu şi Iuliu Hossu - vor fi beatificaţi în cadrul ceremoniei care va avea loc pe Câmpia Libertăţi de la Blaj, duminică, în ultima zi a vizitei Papei Francisc în România.

Pe Câmpia Libertăţii de la Blaj, Suveranul Pontif fa oficia ceremonia de beatificare a şapte episcopi martiri.

În jurul orei 17:00, Papa Francisc îşi încheie vizita în România, urmând să plece cu un avion Tarom care va decola de pe Aeroportul din Sibiu.

Ceremonie de beatificare pe Câmpia Libertăţii de la Blaj

Potirul şi Evanghelia unuia dintre episcopii martiri, PSS Valeriu Traian Frenţiu - datând din 1938 şi care s-au aflat în expoziţia dedicată Ierarhului din Cripta Catedralei "Sfântul Nicolae" din Oradea - vor fi folosite la celebrarea euharistică oficiată de Papa Francisc.

Pentru Liturghia de Beatificare a fost construit un tron arhieresc cu puternice semnificaţii spirituale şi simbolice, cel care l-a realizat fiind Andu Mărginean, originar din Sibiu, absolvent al Universităţii de Artă Bucureşti.

La ceremonia de la Blaj sunt aşteptaţi peste 50.000 de pelerini. Vor fi prezenţi şi preşedintele Klaus Iohannis şi premierul Viorica Dăncilă, precum şi Majestatea Sa Margareta şi Principele Radu.

Sfântul Părinte va sosi la Blaj după ora 10:00 şi va traversa principala arteră rutieră din oraş, Bulevardul Republicii, în drumul său spre Câmpia Libertăţii, unde, de la ora 11:00, va oficia Sfânta Liturghie cu beatificarea celor şapte episcopi greco-catolici martiri. Imediat după ceremonialul religios, Papa Francisc va putea fi salutat, după ora 13:00, în Piaţa 1848.

Suveranul Pontif va avea apoi o întâlnire cu comunitatea romă din Blaj, unde va rosti un discurs, ultimul al vizitei.

La ora 17:00, pe Aeroportul din Sibiu, se va desfăşura ceremonia de rămas bun, în prezenţa preşedintelui Iohannis.

Recunoaşterea martiriului episcopilor greco-catolici morţi pentru credinţă în timpul prigoanei comuniste

Potop în România. Viitura a înghiţit şinele de cale ferate: Zece trenuri de călători s-au blocat în mijlocul apelor.... Imagini apocaliptice! Norii s-au rupt deasupra judeţului Alba: "E praf totul, case, mașini"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x