Antena Căutare

Ludovic Orban dă vina pe administratorul blocului pentru tragedia de la Timișoara: ”Trebuia să verifice firma de deratizare!”

Un al doilea bloc a fost evacuat după tragedia de la Timișoara, unde persoane, între care doi copii, au murit, iar alte 17 au ajuns la spital acuzând stări de rău. În același timp, Ludovic Orban, premierul României, a vorbit despre această dramă și a declarat că, în opinia lui, vinovat de tragedie este administratorul blocului.

Ludovic Orban dă vina pe administratorul blocului pentru tragedia de la Timișoara: ”Trebuia să verifice firma de deratizare!”
Alertă la Timișoara, după ce trei persoane au murit după o deratizare. Un al doilea bloc a fost evacuat de urgență după tragedie

Premierul Ludovic Orban a declarat, luni seară, că proprietarii blocului au contractat firma care a făcut deratizarea, nefiind comandată la nivel local. Șeful executivului susține că folosirea acelor substanțe trebuie sancționată.

„Imediat ce am aflat de această situație am luat legătura cu ministrul de Interne, iar acesta a intervenit imediat la prefect pentru luarea măsurilor care se puteau lua. Acolo este un imobil unde sunt proprietari privați, ei au contractat firma respectivă care a făcut dezinsecția. Nu a existat o dezinsecție care să fie comandată într-o operațiune care să fie efectuată la nivelul…Faptul că există astfel de substanțe și că există firme care utilizează astfel de substanțe, asta trebuie sancționat imediat. În ceea ce privește intervenția ulterioară, imediat din momentul respectiv prefectul a convocat Comitetul pentru Situații de Urgență, a dispus evacuarea tuturor locatarilor din imobil”, a spus Ludovic Orban, la Realitatea PLUS.

În opinia sa, administratorul blocului este vinovat că nu a verificat dacă firma de deratizare are toate avizele necesare.

Luni seară, reprezentanții ISU Timiș au decis evacuarea completă a unui al doilea bloc, ca măsură preventivă, pentru măsurători care să identifice nivelul de substanțe periculoase.

„În urma identificării unui singur apartament, care a efectuat aceeași operațiune de dezinsecție și deratizare cu aceeași firmă, s-a dispus evacuarea completă a blocului, ca măsură preventivă”, a anunțat ISU Timiș.

Stare de urgență în Timișoara! Cel puțin trei morți după o acțiune de dezinsecție în bloc: Un bebeluș de zece zile, printre victime

Ușa apartamentului în care s-a făcut deratizarea a fost sigilată cu bandă adezivă, iar cei 31 de locatari ai blocului au fost evacuați, fiind transportați spre spații de cazare puse la dispoziție de municipalitate.

Reprezentanții ISU Timiș au anunțat luni că au depistat prezența unei substanțe neurotoxice la etajele trei și patru ale blocului în care s-au înregistrat trei decese, după ce la sfârșitul săptămânii trecute s-a făcut o acțiune de dezinsecție și deratizare. Potrivit acestora, au fost evacuați locatarii tuturor celor 200 de apartamente din imobil.

Un copil de trei ani, un bebeluş de nouă zile şi mama acestuia au murit.

Încă un bloc din Timișoara a fost evacuat de către autorități. „A intrat panica în oameni”

Ministerul Sănătății a anunțat luni seara că alți 12 copii și 8 adulți au fost internați în spital, aceștia fiind în stare bună, cu o evoluție favorabilă.

În acest caz, autoritățile au deschis un dosar penal pentru ucidere din culpă.

Timişoara: 31 de persoane sunt evacuate dintr-un al doilea bloc de locuinţe unde s-a făcut deratizare şi dezinsecţie... Râde și timpul de noi! La 40 de ani distanță mai avem nevoie de încă zece ani să construim o magistrală!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x