Antena Căutare

Un an de la tragedia de la 2 Mai. Ce spun părinții victimelor despre pedeapsa celui care le-a ucis copiii

Vlad Pascu a luat viața a doi tineri în urmă cu un an în localitatea 2 Mai. Dosarul este încă pe masa judecătorilor.

Galerie
Părinții victimelor lui Vlad Pascu își pierd speranța, la un an de la tragedie | Antena 1

S-a împlinit deja un an de la tragedia cauzată de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai. Doi tineri și-au pierdut viața, iar alți trei au fost grav răniți.

Valentin Olariu tatăl lui Sebastian Olariu, vorbește despre dezamăgirile suferite din cauza sistemului de justiție din România.

Citește și: Vlad Pascu află astăzi dacă va fi acuzat de omor calificat. Înainte de a afla verdictul, tânărul are o nouă cerință

Un an de la tragedia de la 2 Mai

Roberta Marina Dragomir și Andrei Sebastian Olariu și-au pierdut viața, după ce Vlad Pascu a intrat cu mașina în grupul de studenți, în localitatea 2 Mai. Alți trei tineri au fost răniți grav în urma impactului, doi dintre ei, Cristina și Alex, ar putea rămâne infirmi pe viață.

Citește și: Nou termen de judecată în dosarul Vlad Pascu. Ar putea fi schimbată încadrarea juridică. Ce au declarat martorii accidentului

Vlad Pascu era băut și consumase substanțe interzise înainte de a se urca la volanul bolidului de lux al tatălui său. Acesta a fugit de la locul accidentului.

Tânărul, care la momentul accidentului avea 19 ani, se află încă în arest preventiv.

Citește și: Maru, dealerul lui Vlad Pascu, a scăpat de închisoare. Cum argumentează magistrații: „E tânăr și...”

Valentin Olariu, tatăl lui Sebastian Olariu, a mărturisit că este dezamăgit de Justiție, considerând că Vlad Pascu nu va primi niciodată o pedeapsă prea mare pentru ceea ce a făcut.

Citește și: Judecătoarea din cazul tinerilor uciși în localitatea 2 Mai a fost înlocuită. Cazul se va relua de la zero

„Nu mai am nicio speranță că Vlad Pascu va primi o pedeapsă mare. Sunt 100% că el va primi maximum cinci ani, din care pe unul deja l-a executat și îi va mai fi scăzută și vreo treime din pedeapsă, că a recunoscut, deci cred că în doi-trei ani va fi liber”, a spus el, conform unei surse.

Citește și: Judecătoarea Ancuța Ioana Popoviciu face o nouă gafă în timpul procesului din cazul 2 Mai. Ce a întrebat la cel mai recent termen

Avocații victimelor au depus cereri pentru schimbarea încadrării juridice, din ucidere din culpă la omor calificat, însă au fost respinse. De asemenea, Vlad Pascu a cerut în nenumărate rânduri arstarea la domiciliu, invocând chiar înscrierea la facultate sau probleme de natură medicală. Cererile acestuia au fost refuzate.

Citește și: Imagini emoționante de la marșul organizat în memoria tinerilor uciși de Vlad Pascu în localitatea 2 Mai

Recent, Selena Olariu și-a serbat aniversarea de 18 ani fără fratele ei. Însă momentul emoționant a fost un tribut pentru Sebastian. Atât tortul, cât și urările apropiaților i-au păstrat amintirea proaspătă.

INFORMARESetările tale privind cookie-urile nu permit afișarea conținutului din această zonă. E necesar să accepți cookie-urile social media pentru afisarea acestui tip de conținut. Modifică setările

Citește și: Moment dureros la ziua de naștere a Selenei Olariu, sora tânărului ucis în accidentul de la 2 Mai. Cum a fost decorat tortul

Familiile victimelor sunt neconsolate în fața acestei tragedii, dar și în urma modului în care Justiția își face treaba în acest caz. Deși timp de un an au avut încredere că tinerilor li se va face dreptate, acum părinții victimelor au rămas aproape fără de speranță.

La cel mai recent termen de judecată, Vlad Pascu a susținut că dorește să-și revadă familia.

„Tot ce îmi doresc e să îmi văd din nou familia, să îi iau în brațe. Am avut vizite doar la geam. Să mai fiu lângă familie o lună, două de zile până îmi ispășesc pedeapsa”, a declarat acesta în fața instanței.

„Până acum de ce nu i-a îmbrățișat?” întreabă îndurerată mama Robertei Dragomir, tânăra care a fost ucisă în urmă cu un an. „Roberta și Sebi nu se mai întorc acasă, ca noi, părinții lor, să-i îmbrățișăm.”

Citește și: Ce se întâmplă cu sentința lui Vlad Pascu. Judecătoarea a redus pedeapsa, după ce tânărul și-a recunoscut faptele

Vlad Pascu a susținut că ar avea nevoie de tratament medical. Cauza sa este susținută de patru medici.

„De la stomatolog, internist, cardiolog, psihiatru. Nu e tocmai confortabil nici pentru mine. Tratez cu seriozitate toată treaba asta. M-am pierdut psihic în niște gânduri”, a mai declarat tânărul.

„Dispare din țară!” spune Cătălin Dragomir, tatăl Robertei. „Știm cine este familia Pascu.”

Acesta se teme că Vlad Pascu va părăsi România imediat ce va fi eliberat.

Citește și: Cum arată azi mormântul lui Sebi, băiatul ucis cu mașina de Vlad Pascu, în accidentul de la 2 Mai. Detaliul observat de mulți

Avocatul lui Vlad Pascu susține că tânărul s-a născut cu un singur rinichi, de aceea a solicitat „anumite controale în afara rețelei penitenciar”.

De asemenea, Vlad Pascu a adus în discuție dreptul la educație în fașa instanței: „Nu pot să fac nimic nici în speța cu educația în penitenciar până când o persoană nu e condamnată. E chiar mai greu decât în regim închis.”

Cu toate acestea, instanța a decis ca Vlad Pascu să rămână în arest preventiv. Următorul termen este pe 20 septembrie.

Se schimbă vârsta de pensionare la femei. Legea intră în vigoare de la 1 septembrie 2024... Cât a ajuns să coste un Alendelon în 2024. Vestitul cojoc este la mare căutare după decesul actorului...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci
Hello Chef sezonul 7, 14 septembrie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Mariei Cârneci Sambata, 14.09.2024, 14:57
Premierele toamnei în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Abonează-te la newsletter!

Lasă-ne adresa ta de mail și te vom ține la curent zilnic cu cele mai importante știri, astfel încât să nu pierzi nimic niciodată.


x