Live acumSerial: Fetita mea
Prime Time 20:25Poftiţi pe la noi: Poftiţi la Nea Marin!

A ”absolvit” Maternitatea! Un bebeluș care a cântărit 500 de grame la naștere a fost externat după cinci luni petrecute în incubator

Miracolele există, iar o dovadă în acest sens a venit zilele trecute, când un bebeluș care a venit pe lume la doar 24 de săptămâni, când cântărea doar 500 de grame, adică cât o sticlă de ”jumate” de cola, a fost externat. Micuțul Salvador a stat cinci luni și 12 zile internat în spital, la incubator, însă în fiecare zi le-a arătat medicilor că-și dorește să trăiască. 

Un bebeluș care a cântărit 500 de grame la naștere a fost externat după cinci luni petrecute în incubator

Salvador a venit pe lume la Spitalul Gregorio Maranon din Madrid, iar în urmă cu două zile, pe 30 noiembrie, a fost externat cu surle și trâmbițe, după cinci luni și 12 zile petrecute în unitate. Medicii au transformat momentul externării într-unul deosebit, întrucât i-au pus pe cap o pălărie de absolvent, iar imaginea inedită a făcut furori pe internet.

Cât o doză de suc! Cel mai mic copilaș din istorie născut prematur, a supraviețuit: 268 de grame!!!

Copilul, care a făcut parte dintr-o sarcină gemelară, a venit pe lume la 24 de săptămâni. Micuțul s-a agățat cu toată puterea de viață, a luat în greutate , iar acum a fost externat. Va necesita, însă, monitorizare constantă, pentru a preveni apariția unor boli, întrucât riscurile în cazul lui sunt mult mai mari decât în cazul unui copil obișnuit.

Acest caz a fost unul dintre cele mai grave tratate în unitatea medicală, potrivit El Pais.

”Fiecare zi petrecută la incubator a fost ca un carusel. Într-o zi se simțea perfect, în alta suferea o cădere. Dar trebuie să fii acolo pentru a-i îngriji și pentru a le da speranță părinților acestora. Am sărbătorit fiecare pas făcut înainte și ne-am bucurat că a ajuns să fie externat.”, a povestit asistenta care l-a îngrijit.

Cum arată un bebeluș de 340 de grame, născut prematur! Medicii nu i-au dat nici o șansă, dar azi arată senzațional | FOTO

Nu mai puțin de 23.000 de copii prematuri vin pe lume în Spania, în fiecare an, adică înainte de 37 de săptămâni, iar 75 la sută dintre aceștia necesită îngrijiri medicale de specialitate. În Europa, însă, numărul cazurilor se ridică la 500.000.

Fanatik.ro
Cele mai noi stiri
Lajumate.ro