Antena Căutare

Un mare cutremur poate lovi oricând România! Cum trebuie să se pregătească toți românii

Raed Arafat și directorul INFP au confirmat că un cutremur poate loci oricand Romania.

Constantin Ionescu, director Institutului Național de Cercetare Dezvoltare pentru Fizica Pământului și Raed Arafat, secretar de stat în MAI, au vorbit marți despre marele cutremur care ar urma să aibă loc în țara noastră.

„Oricând poate să vină un cutremur. Noi trebuie să fim pregătiți, pentru că nimeni din lumea asta nu poate să spună, mâine, peste 20 de ani sau peste 40 de ani”, a declat directorul INFP.

Și Raed Arafat a vorbit despre marele cutremur care poate să aibă loc în țara noastră și i-a avertizat pe români că trebuie să fie pregătiți în orice moment.

Potrivit lui Constantin Ionescu, un cutremur devastator nu poate fi prezis. Însă, cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să ştie cum să acţioneze în cazul unei catastrofe de acest fel.

Nu ştim când se va produce în România marele cutremur, dar cetăţenii trebuie să fie pregătiţi să ştie cum să acţioneze şi orice acţiune care se desfăşoară în acest scop, de pregătire, este binevenită.

Sunt anumite indicaţii în legătură cu ce trebuie să facem în cazul unui cutremur. Unde să ne adăpostim dacă stăm la bloc, pe stradă sau în maşină”, a declarat Constantin Ionescu la Antena3.

Ultimul cel mai puternic seism din România care a lăsat în urmă peste 1500 de victime a fost cel petrecut în 1977. A avut o magnitudine de 7,2 grade pe scara Richter și o durată de circa 56 de secunde. Nu vrem să ne imaginăm ce s-ar întâmpla dacă s-ar repeta situația de atunci sau s-ar înrăutăți.

Ultimul anunț făcut de Ministerul Educației! Vești bune pentru mii de elevi din România! Ăsta da motiv de bucurie... 1 FEBRUARIE, zi de POST! Uite ce trebuie să faci MÂINE cu agheasma de la Biserică!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x