Antena Căutare

Un tânăr polițist povestește cum a reacționat când a fost mituit: „A încercat să mă amenințe că mă dă afară din Poliție, apoi a ajuns la familie”

Pe pagina de Facebook a Poliției Române, un tânăr angajat al instituției povestește cum a refuzat să ia mită de la un conducător auto aflat în stare de ebrietate. Colin a ajuns un exemplu pentru colegii săi și pentru cei care vor să încerce rezolvarea unor probleme cu ajutorul banilor

Pe pagina de Facebook a Poliției Române, un tânăr angajat al instituției povestește cum a refuzat să ia mită de la un conducător auto aflat în stare de ebrietate. Colin a ajuns un exemplu pentru colegii săi și pentru cei care vor să încerce rezolvarea unor probleme cu ajutorul banilor.

„În viață trebuie doar să nu pierzi momentul tău!

Asta spune Colin, un tânăr polițist din Sibiu pe care, inițial, l-am contactat ca să ne spună povestea refuzului de mită ce l-a avut drept protagonist.

Am aflat-o, dar am obținut chiar mai mult. L-am descoperit pe omul din spatele uniformei, cu toată modestia și înțelepciunea lui, poate nespecifică vârstei, dar cât se poate de reală.

- Cum ai ajuns polițist?

Colin: În 2016 eram la o cafea cu alți studenți și am văzut la televizor că Poliția face încadrări. M-am înscris pur și simplu, iar la probele sportive, pentru că am avut rezultate foarte bune, a venit la mine cel care m-a cronometrat și mi-a spus câteva cuvinte care m-au motivat mai mult decât își poate imagina.

- Ce ți-a spus?

Colin: ”Te rog frumos să te pui pe învățat! Avem nevoie de oameni ca tine în Poliție” . De atunci am învățat câte 14 ore pe zi ...

- Știm că, de curând, ai refuzat să primești mită. Cum te-ai simțit când bărbatul respectiv a încercat să îți ofere bani?
Colin: Pe tot parcursul interacțiunii cu el am încercat să rămân echilibrat. Inițial a încercat să mă amenințe că mă dă afară din Poliție, apoi a ajuns la familie și, când a constatat că nu mă sperii, a schimbat abordarea.

- Mai exact, ce ți-a spus?

Colin: În primă fază mi-a zis să fac ceva la etilotestul ăla, ca să arate o valoare mai mică. Apoi, când a văzut că ”nu pricep”, a devenit mai tranșant: ”Una și cu una fac două. Spune-mi cât mă costă!”. Și l-a costat un nou dosar penal, de data aceasta pentru dare de mită....

- Muncești în Poliție de la 21 de ani, ca agent și, între timp, ai absolvit două facultăți (drept și educație fizică și sport). Cum îți vezi cariera în continuare?

Colin: Vreau să fiu ofițer de poliție! Am dat deja un examen în acest sens, dar am căzut cu 9.40. Mai încerc. În viață trebuie doar să nu pierzi momentul tău! Ăla nu a fost momentul meu...

- În perioada asta se fac înscrieri la Academia de Poliție și la școlile noastre de agenți. Ce sfaturi le dai tinerilor care vor să se înscrie?

Colin: E prea mult să dau eu sfaturi sau recomandări pentru viitoarea generație. Pot vorbi doar despre mine. Fac ce îmi place și, pentru că îmi iubesc munca, nu simt niciodată că lucrez.

Dragi prieteni, aflați la început de drum sau care vă căutați un drum în viață,

Dacă simțiți chemarea spre munca de poliție, înscrierea la examenul de admitere organizat de Academia de Poliție sau de școlile de agenți poate fi momentul vostru!”, scrie pe Facebook-ul Poliției Române.

PROFANARE! Ungurii au acoperit cu saci de gunoi crucile eroilor români din cimitirul Valea Uzului!!! ”Sunt amplasate ile... O cunoscută bancă din România afișează cursul valutar în... cireșe. Câte cireșe valorează un euro!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x