Antena Căutare

Cum a reușit un tânăr veterinar din Craiova care să salveze zeci de câini, în doar două luni

Un tânăr veterinar din Craiova dă dovadă de o dragoste nemărginită faţă de animale! Bărbatul a deschis o bancă de sânge în cabinetul lui, ca să poată salva câinii care au nevoie de transfuzii. Principalul donator este unul dintre câinii săi, un exemplar de foarte mari dimensiuni. Şi, în doar două luni, a reuşit să salveze deja 30 de animale. Şi-ar dori, însă, să fie ajutat în acest sens şi de alţi proprietari de câini mari. Mai ales că, în cazul animalelor, donarea de sânge este la fel de sănătoasă ca şi în cazul oamenilor. 

În cabinetul medicului craiovean se întâmplă, astăzi, un miracol: unul dintre câinii săi va dona sângele ce va salva viaţa unui alt animal. Athos, un mascul superb din rasa Cane Corso, este campion naţional la concursuri canine şi donator permanent la cabinet.

Durează 10 minute până când o pungă de 600 de mililitri este umplută cu lichidul salvator de vieţi. Athos e obişnuit să doneze şi stă cuminte pe toata durata procesului. Nu simte durere, ne spune medicul, ci doar un uşor discomfort. Iar pentru sănătatea patrupedului să doneze sânge este foarte bine.

Ideea i-a venit medicului atunci când la cabinetul său a ajuns un caz grav - un câine care avea nevoie urgentă de transfuzii. Aşa că nu a mai stat pe gânduri, a recoltat sânge chiar de la câinii săi şi a salvat viaţa animalului.

”Am venit la control, din păcate câinele era foarte bolnav, daca mai stăteam o zi două, îl pierdeam. A avut babesioză și putea fi salvat doar prin transfuzie de sânge.”, a mai spus Daniela Tutunaru, stăpâna cățelului salvat.

Cel mai mare vis al medicului este să poată salva cât mai multe animale. Pentru că acest lucru sa fie posibil, e însă nevoie şi de donatori. Dincolo de bucuria de a salva, există şi avantaje pentru cei care vor să îl ajute pe Alex Cernea în demersul său.

”Noi aducem și beneficii donatorilor, le facem analizele și le aducem deparazitări din partea noastră și un vaccin, vaccin anual.”, spune Alex Cernea, medic veterinar.

Cei care au auzit de ideea medicului sunt impresionaţi, mai ales că au apărut tot mai multe cazuri de cruzime împotriva animalelor.

E un pas înainte, însă mai avem foarte multe de pus la punct, că nu sunt numai câinii. Sunt și pisicile, sunt și animalele, caii și … hai să zicem că în oraș mai este cum mai este, dar la țară este mult mai dură viața pentru animale.

Pentru a deveni salvator, un câine trebuie să aibă cel puţin 20 de kg şi să fie sănătos.

Atenţie, părinţi! S-a anunțat retragerea de pe piață a unui produs pentru bebeluși. Ce pericol îi paște pe cei mici... Ministrul Educaţiei ia în calcul să modifice structura anului școlar, la cererea elevilor și a părinților...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x