Antena Căutare

Univeristăţile din Marea Britanie îşi doresc studenti romani

Dacă muncitorii români au speriat autorităţile britanice, care se tem de o invazie din ianuarie 2014, studenţii români sunt la mare căutare.

Dacă muncitorii români au speriat autorităţile britanice, care se tem de o invazie din ianuarie 2014, studenţii români sunt la mare căutare. Universităţile din Marea Britanie îşi doresc cât mai mulţi elevi de la noi. Iar tinerii noştri nu stau pe gânduri. Se interesează de condiiţii încă de pe băncile liceului sau a ale şcolii generale. Pentru că o diplomă de Anglia e primul pas spre o carieră de succes.

"Veţi avea parte de cursuri din care să învăţaţi cum puteţi folosi grafica pentru a face un site să arate cum vreţi voi". Aşa îi atrag britanicii pe tinerii care vor să studieze la cele mai importante universităţi din Regat. Iar băieţii pasionaţi de informatică sunt deja convinşi.

Fetele, în schimb, sunt interesate de cursurile de afaceri.

Mirajul univeristăţilor britanice îi atrage ca un magnet tinerii din România. Dacă în 2008 doar 800 de studenţi din România învăţau în Marea Britanie, în 2011 erau deja peste 6.000, iar numărul lor creşte rapid. Părinţii sunt mai nerăbdători decât copiii să îi vadă în Marea Britanie.
Iar studenţii care se înscriu la facultăţile britanice se gândesc şi la angajare.

Cheltuielile pot fi însă o problemă. Un an de studii costă cam 9.000 de lire pe an. Studenţii care se ţin de carte pot primi un ajutor guvernamental. Dar în campus apar şi cheltuielie de întreţinere. Aceste costuri nu sunt subvenţionate, aşa că studenţii sunt nevoiţi să îşi găsesacă de muncă încă din primul an pentru a se întreţine.

Gigi Becali îşi face propria ligă, la Poarta Albă!... Vremea cu Flavia Mihășan: ”Oficial vine iarna”...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x