Antena Căutare

UPDATE! A inceput haosul! A2 a fost deschis. ANM: Pericolul cel mai mare este poleiul

Ninsorile care au inceput sa cada din nou in Romania creeaza din nou haos! Compania Nationala de Autostrazi si drumuri Nationale anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania ca incepand cu ora 13:00 a fost deschis traficul pe autostrada A2. Autostrada soarelui a fost inchisa pentru cateva ore pe tronsonul Fundulea si Lehliu.

UPDATE 16.25: 41 de trenuri au fost anulate din cauza ninsorii si a viscolului

UPDATE 14:30 In prezent, pericolul cel mai mare este transformarea precipitatiilor in ploaie si poleiul, a declarat directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie (ANM), Ion Sandu.

"Pericolul cel mai mare este poleiul. Despre cantitati, deocamdata, pana duminica, este cod galben. Daca il transformam in cod portocaliu inseamna ca se amplifica fenomenul si este mai greu. Deocamdata, ANM nu isi permite sa dea informatii mai mult de duminica", a directorul general al Administratiei Nationale de Meteorologie, potrivit Hotnews.


UPDATE 14:25 "Dupa intalnirea pe care am avut-o cu reprezentantii patronatelor rutiere, s-au decis rutele alternative pentru a evita blocajele. Cuvantul cheie in aceste zile este responsabilitatea. Cu cat vom fi mai disciplinati, cu atat mai repede vom reusi sa decongestionam traficul sau sa redeschidem tronsoanele inchise. Este o perioada in care trebuie sa respectam forta naturii pentru a ne putea proteja pe noi si familiile noastre. Nu este o iarna cu ninsori obisnuite, a fost o iarna cu surprize.

Cer tuturor institutiilor sa fie in alerta si soferilor sa nu intre pe sectoarele de drum inchise. 41 de trenuri au fost anulate si avem cateva intarzieri la zborurile de pe Otopeni si Baneasa", a declarat Ministrul Transporturilor, Anca Boagiu.


UPDATE 13.15: Traficul pe drumul national DN 2C Costesti (BZ) - Padina (BZ), km 0+000-48+000, a fost inchis, informeaza Compania Nationala de Autostrazi si Drumuri Nationale din Romania.

UPDATE 13.00:
S-a deschis Autostrada Soarelui!

UPDATE! Ministerul de Interne a convocat deja Consiliul National pentru Situatii de Urgenta ca urmare a ninsorilor abundente anuntate in toata tara. Traian Igas a avertizat ca romanii vor avea parte de ninsori mai mari ca in 1954. Seful de la Interne a mai spus ca, aseara, au fost alocate 10 miliarde de lei vechi din fondurile de rezerva pentru cheltuieli de benzina, motorina, apa si ce mai este necesar.

Traficul este inchis si pe urmatoarele drumuri nationale:


DN22 Ramnicu Sarat - Braila
DN 22F Izvoarele - Nalbant, km 6+000 - km 14+000;
DN 23B Maicanesti - Codresti, km 0+000 - km 21+300;

CNADNR anunta utilizatorii retelei de drumuri nationale din Romania ca incepand cu ora 10:30 (joi, 2 februarie), din cauza conditiilor meteo nefavorabile, a fost restrictionat traficul pentru vehiculele cu masa totala maxima admisa mai mare de 7,5 tone pe urmatoarele drumuri nationale:

DN 22 Ramnicu Sarat - Baile
DN 2 Bucuresti - Buzau
DN 5 Bucuresti - Giurgiu



Alte doua drumuri nationale au fost deja inchise. Este vorba de DN 22 F din Tulcea si DN 2C din Vrancea.

Primarul general al Capitalei, Sorin Oprescu, a convocat comandamentul de iarna, joi, la ora 13.30.

Meteorologii au emis o avertizare cod galben de ninsori, viscol si polei care vizeaza intreaga tara, incepand de vineri ora 10.00 pana duminica ora 20.00. In Oltenia, Muntenia si in sudul Banatului ninsori si intensificari ale vantului vor fi inca din cursul zilei de astazi, 2 februarie. Statul de zapada va depasi 20 de centimetri.


Codul Portocaliu de ger care persista in continuare acopera 37 de judete din Moldova, Muntenia, Oltenia, Transilvania, Maramures, Dobrogea si municipiul Bucuresti. In aceste regiuni, vremea se va mentine geroasa, mai ales in cursul noptilor si al diminetilor. Atentionarea va expira, vineri, 3 februarie.

Bilantul negru al gerului: 22 de morti... Inscrieri in Clasa I: Incepe recensamantul copiilor...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x