Antena Căutare

UPDATE! Protestul de la Finante se extinde. Angajatii cer demisia ministrului

Protestul spontan inceput la Ministerul Finantelor s-a extins in numeroase Directii din toata tara. Angajatii au oprit munca si protesteaza fata de reducerea cu 60 % a veniturilor. Mai mult, functionarilor de la Finante li-au alaturat in semn de solidaritate colegi din cadrul mai multor institutii.

UPDATE 20.20: Liderul "Sed Lex" Vasile Marica i-a anuntat pe angajatii Ministerului de Finante adunati pe holurile institutiei care protestau fata de neacordarea stimulentelor ca in discutiile cu ministrul Ialomitianu a intervenit "un blocaj", astfel ca a trimis dupa apa si mancare pentru cei care nu vor pleca.

UPDATE 19.55: Angajatii Ministerului de Finante nu renunta la proteste pana cand nu le vor fi solutionate revendicarile. Dupa trei rundede negocieri esuate cu Gheorghe Ialomitianu, acestia solicita demisia ministrului.

UPDATE 19.05: Ministrul Gheorghe Ialomitianu s-a intors la sediul ministerului in jurul orei 18.30, declarand ca "nu a plecat la Guvern pe usa din spate". El a fost huiduit de catre protestatari.

UPDATE 15:45: In multe localitati din tara, angajatilor din Ministerul Finantelor li s-au alaturat functionari din cadrul altor institutii - Ministerul Muncii, primarii, scoli - care protesteaza fata de reducerile salariale.

UPDATE 15:20:
Presedintele ANAF, Sorin Blejnar, a cerut protestatarilor o saptamana, pentru a incerca sa le rezolve problemele. In replica, oamenii au scandat "Hotii, Hotii!" si "Vrem banii".




Blejnar: Presa si statul sunt de vina pentru neplata stimulentelor de la Finante

UPDATE 14:55:
Liviu Toader, vice-presedinte SNFP, a declarat ca oamenii asteapta raspunsul ministrul Ialomitianu, care se afla la Guvern, pentru a-i prezenta premierului doleantele protestatarilor. Liderul sindical a promis ca oamenii nu vor intra in birouri, dar nici nu vor pleca acasa, pana cand nu vor vorbi cu ministrul, iar in cazul unui raspuns negativ sunt hotarati sa continue protestul.

UPDATE 14:30:
Ministrul Gheorghe Ialomitianu, care a fost huiduit copios, le-a promis protestatarilor ca ii va prezenta premierului Boc o propunere de reintroducere a sporurilor sau macar a unei parti a stimulentelor salariale.

UPDATE 13:50:
Protestatarii, al caror numar a crescut semnificativ, au demonstrat cu fluturasele la vedere si spun ca nu mai au din ce trai sau plati ratele la credite. Au oprit munca si angajatii Administratiilor Financiare din Constanta, Ploiesti, Buzau, Deva, Timisoara, Cluj, Suceava, Iasi si Dambovita.

Peste 100 de functionari din toate categoriile, inclusiv directori, de la Finante au declansat un protest spontan, dupa ce nu au primit sporurile salariale. Angajatii refuza sa munceasca si protesteaza in holul principal al institutiei.

Actualul ministru al Finantelor, Gheorghe Ialomitianu, a decis eliminarea sporurilor si celorlalte stimulentele financiare, pe motivul ca acestea ar crea avantaje unor functionari in defavoarea altora.

De altfel, acordarea sporurilor pentru personalul din Ministerul Finantelor Publice a fost una din masurile care au dus la remanierea lui Sebastian Vladescu din functia de sef la Finante. Fostul ministru a apreciat la acea vreme ca eliminarea stimulentelor echivaleaza cu o reducere a veniturilor de aproximativ 60% pentru functionari.

Foto: Intactimages

Beizadeaua Covei, amendat de politisti la nici o zi de la eliberare... VIDEO! Nuredin Beinur, finul lui Nicu Gheara, a fost retinut...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 8: Prăjitură Mont Blanc Marti, 21.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x