Antena Căutare

Uraganul Florence: de ce ar putea deveni o catastrofă istorică

Uraganul Florence, furtuna de categoria a IV-a și spaima americanilor, ar putea trece rapid la un nivel superior și ar putea deveni o catastrofă istorică. Are toate ”Ingredientele” pentru asta, se tem experții.

Uraganul Florence: de ce ar putea deveni o catastrofă istorică Galerie
uraganul florence

Uraganul Florence, furtuna de categoria a IV-a și spaima americanilor, ar putea trece rapid la un nivel superior și ar putea deveni o catastrofă istorică. Are toate ”Ingredientele” pentru asta, se tem experții.

Uraganul Florence ar trebui să sosească pe uscat în primele ore ale zilei de vineri, 14 septembrie (sau chiar în seara de joi, 13 septembrie), cu un vânturi care ating 225 km/h.

Uraganul Florence: de ce ar putea deveni o catastrofă istorică

Autorităţile din Carolina de Sud au transformat 4 autostrăzi în rute cu sens unic dinspre coastă către interior pentru a accelera exodul uman. Peste un milion de americani au primit ordin de evacuare şi 800 de soldaţi din Grada Naţională au fost deja mobilizaţi.

Uraganul Florence: de ce ar putea deveni o catastrofă istorică

Uraganul Florence are toate datele să se transforme într-o catastrofă majoră, ”așa cum doar o dată în viață ți-e dat să vezi.

  • 1. Temperaturi mai ridicate ale Oceanului decât cele normale.
  • 2. Un vânt puternic care să permită unei furtuni să-și mărească puterea și o mențină
  • 3. Nivelul ridicat al mării pentru a agrava creșterea furtunilor.
  • 4. O furtună care are o acoperire cât mai mare, pentru ”a scălda” și ”a biciui” cât mai mulți oameni.
  • 5. În cele din urmă, o combinație neobișnuită de alte sisteme meteorologice care probabil vor favoriza șederea cât mai îndelungată a uraganului în Sudul Carolinei. .

"Cu cât mai mult timp staționează, va fi mai multă vânt și mai multă ploaie. Asta inseamna ca ar putea exista mai multi arbori si pierderi de curent ", a spus Ken Graham, directorul Centrului National de Hurricane.

"Această furtună mă sperie cu adevărat", a adăugat el, "este una dintre acele situații în care vor fi înregistrate ploi torențiale, umflături catastrofale și periculoase și vânturi puternice".

Florence este aşteptat să lovească ţărmul vineri, în statul Carolina de Nord sau Georgia.

Ce tragedie! Cum a murit tânăra de 16 ani din Neamț. Nenorocirea care șochează România!... Imagini ȘOCANTE surprinse acum la malul Mării Negre. Fenomene meteo ȘOCANTE filmate în stațiunea Venus!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x