Antena Căutare

Veste uriașă pentru românii fără venituri! Schimbare majoră privind plata contribuțiilor sociale!

Persoanele fizice care nu obțin niciun fel de venit, dar care vor dori să beneficieze de servicii medicale în sistemul sanitar de stat, vor plăti mai puțin decât în prezent pentru contribuția de sănătate (CASS).

Persoanele fizice care nu obțin niciun fel de venit, dar care vor dori să beneficieze de servicii medicale în sistemul sanitar de stat, vor plăti mai puțin decât în prezent pentru contribuția de sănătate (CASS).

Concret, Guvernul vrea să modifice din nou modul în care românii fără venituri pot să se asigure opțional, prin introducerea variantei unice de plată anuală a 10% din echivalentul a șase salarii minime brute.

Schimbare majoră privind plata contribuțiilor sociale! Executivul plănuiește să modifice semnificativ regulile pentru românii fără venituri care vor să se asigure opțional în sistemul sanitar de stat. Măsura este inclusă într-un Proiect de ordonanță de urgență a Guvernului privind măsuri fiscal-bugetare și pentru modificarea unor acte normative, care va modifica, în principal, Codul fiscal.

Românii fără venituri se vor putea asigura anual, prin plata CASS, pentru 12 luni. În esență, va fi vorba de achitarea anuală a 10% din echivalentul a șase salarii minime brute. Din moment ce, în prezent, salariul minim este de 1.900 de lei, am vorbi de o sumă anuală de plată de 1.140 de lei, adică 10% din 11.400 de lei (1.900 de lei x 6).

Schimbare majoră privind plata contribuțiilor sociale! Asta ar însemna că persoanele fizice fără venituri ar plăti mult mai puțin decât trebuie să achite în momentul de față. În prezent, aceste persoane au două variante pentru a se asigura opțional în sistemul sanitar public.

Prima variantă actuală implică plata lunară a CASS pentru minimum 12 luni, caz în care cota de 10% se aplică salariului minim (10% din 1.900 de lei). De exemplu, pentru anul 2018 se datorează lunar 190 de lei, adică 2.280 de lei pentru întreg anul 2018 (190 de lei x 12 luni). Practic, în noua variantă propusă de Executiv, costurile de asigurare pentru 12 luni ar fi reduse la jumătate.

Trecem sau nu la ora de VARĂ? De unde a pornit ideea şi ce spun autorităţile... Liceul în care nimeni nu a luat BAC-ul în ultimii șapte ani! Examenul maturității, un hop de netrecut pentru șapte gener...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x