Antena Căutare

VIDEO! Avion de un milion de euro pentru SMURD, cumparat din donatiile romanilor

Orice ajutor se intoarce inzecit. Asa gandesc si romanii care au donat o parte din impozitul lor pe venit catre Fundatia pentru SMURD. Si nu au fost putini. Banii stransi vor fi folositi pentru a cumpara un avion cu care serviciul SMURD sa transporte pacienti, atunci cand elicopterele n-o pot face. Aeronava este fabricata in Statele Unite si va costa aproape un milion de euro.

Mii de vieti au fost salvate de echipajele SMURD doar pe calea aerului. Peste doua luni, vor avea inca un ajutor: un avion-ambulanta, cumparat doar din banii donati de romani. Aeronava pe care SMURD-ul intentioneaza sa o cumpere e de fabricatie americana, un Piper Cheyenne III A.

E un model de mici dimensiuni, folosit in multe tari ca ambulanta.

„Este un avion destul de rapid, de cinci sute de kilometri, ceea ce inseamna ca in tara, orice distanta va fi acoperita in maximum o ora, o ora si zece minute. [...]Un elicopter sa-l folosesti pe transporturi de lunga distanta este mult mai costisitor decat un avion, asa ca o sa ne reduca cheltuielile pentru transporturile de lunga distanta, gen Timisoara, Suceava, Iasi, Cluj catre Bucuresti”, asigura Raed Arafat.

Avionul va fi cumparat din Germania, unde este deja folosit ca ambulanta aeriana, astfel ca nu va fi nevoie de dotari suplimentare. Poate transporta doua victime, pe targa sau sase, sapte membri ai unui echipaj medical. Cu toate dotarile necesare si instructajul echipajelor, aeronava va costa aproape un milion de euro. In acest fel, SMURD-ul face, de fapt, o economie.



Foto:flugzeuginfo.net

VIDEO! CFR introduce vagoane pentru masinile personale ale calatorilor... Victor Ponta: Romania nu poate sa ratifice ACTA in momentul de fata...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă
Hello Chef sezonul 7, 18 mai 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Nicoletei Nucă Sambata, 18.05.2024, 15:30
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
x