Antena Căutare

VIDEO! Pelerini de Sf. Gheorghe si de Pasti la manastirile din Bucovina si Maramures

La pensiuni si manastiri e forfota mare! Sosesc turistii care vor sa praznuiasca Pastele dupa toate traditiile. In nordul Moldovei oamenii sosesc in valuri. Iar in Maramures pensiunile sunt pregatite cu bucate traditionale pentru credinciosi.

Manastirile din nordul Moldovei sunt vizitate tot timpul anului. E mai mereu aglomerat aici, insa de Paste e mai multa forfota ca oricand. Pentru ca acum in jurul manastirii s-au construit multe pensiuni, sunt nu multi, ci foarte multi turisti.

Printre acestia se afla si multi turisti straini, care au astfel ocazia de a vedea care sunt traditiile romanesti.

Sute de credinciosi sunt asteptati si la manastirea Nechit din Bucovina. Aici, o casa a pelerinilor e deschisa permanent. Cazarea si masa sunt oferite gratuit celor 80 de oaspeti.

Cele mai multe pregatiri le-au avut de facut bucataresele. Au avut de facut pe langa drob, ciorba si friptura de miel si mancare pentru cei care nu apreciaza gustul carnii de oaie.

Si pentru ca anul acesta catolicii si ortodocsii sarbatoresc Pastele in acelasi timp, proprietarii de pensiuni sunt ferm convinsi ca nu vor ramane cu nicio camera neocupata.

Traditii si obiceiuri de Sfantul Gheorghe... Luptatorul pentru adevar, Sfantul Gheorghe...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x