Antena Căutare

AU ÎMBULINAT-O! Viitor SUMBRU pentru căruțașii din România! Sancțiunea DURĂ care îi paște pe cei care vor fi prinși sub influența alcoolului

Căruţaşii care vor fi prinşi cu atelajele pe drumurile publice vor fi traşi pe dreapta în curând de agenţii de la Rutieră şi puşi să sufle în acooltest. Dacă vor fi prinși băuţi „la hăţuri”, vor avea dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice. 

Căruţaşii care vor fi prinşi cu atelajele pe drumurile publice vor fi traşi pe dreapta în curând de agenţii de la Rutieră şi puşi să sufle în acooltest, aceasta fiind o consecință a unei modificări aduse Codului Penal, potrivit căreia căruţaşii sunt asimilaţi şoferilor. Dacă vor fi prinși băuţi „la hăţuri”, vor avea dosar penal pentru conducere sub influenţa băuturilor alcoolice.

Articolul 336 se modifică și va avea următorul curpins: „Conducerea pe drumurile publice a unui vehicul cu motor de propulsie sau cu tracțiune animală de către o persoană care are o îmbibaţie alcoolică de peste 0,80 g/l alcool pur în sânge se pedepseşte cu închisoare de la unu la 5 ani sau cu amendă. Cu aceeași pedeapsă se sancționează și persoana aflată sub influența unor substanțe psihoactive, care conduce pe drumurile publice un vehicul cu motor de propulsie sau tracțiune animală”.

„Dacă persoana aflată în una dintre situațiile prevăzute în alin. și alin. efectuează transport public de persoane, transport de substanțe sau produse periculoase ori se află în procesul de instruire practică a unor persoane pentru obținerea permisului de conducere sau în timpul desfășurării probelor practice ale examenului pentru obținerea permisului de conducere, pedeapsa este închisoarea de la 2 la 7 ani”, va mai arăta acest articol.

Conform statisticilor, pe drumurile publice din România circulă 500.000 de mii de căruţe, iar în mediul rural, consumul de alcool este foarte răspândit în rândul căruţaşilor.

Caz ULUITOR în Bihor! Un doctor a fost filmat în timp ce abia se mai ţinea pe picioare... Schimbare de ULTIMĂ ORĂ! Locuiești într-o localitate care conține „î” în denumire? ACTELE pe care vei fi NEVOIT să le sc...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x