Antena Căutare

Vouchere în loc de alocații pentru copii. Guvernanţii cred că părinţii chletuiesc banii pentru propriile plăceri

Banii de alocaţii s-ar putea transforma în vouchere pentru copii. Guvernanţii cred că mulţi părinţi chletuiesc banii pentru propiile plăceri: joacă la păcănele, fumează sau beau. Şi nu e tot, alocaţiile ar putea fi condiţionate şi de prezenţa la şcoală. Propunerile nu au intrat încă în dezbatere publică, dar au stârnit un val de scandaluri.

Premierul desemnat este chiar cel care a lansat varianta voucherelor. Astăzi însă s-a răzgândit.

Ministrul Muncii merge mai departe. Vrea să condiţioneze banii daţi de stat de prezenţa părinţilor la şcoală.

Mai exact, Violeta Alexandru propune ca voucherele să fie distribuite în unităţile de învăţământ astfel încât părintele să ajungă aici mai des pentru a se interesa în acelaşi timp şi de situaţia şcolară a copiilor. Curtea Constituţională a interzis însă o astfel de măsură iar părinţii susţin că am asista la o încălcare a drepturilor copiilor.

În picioare nu stă nici ideea că voucherele nu ar putea fi folosite de părinţi pentru cumpărarea de alcool şi tutun, aşa cum susţine ministrul Muncii. Realitatea ne arată că, deşi restricţiile sunt valabile acum, spre exemplu, şi în cazul bonurilor de masă, ele nu se respectă.

Cât despre dublarea propriu-zisă a alocaţiilor, Guvernul anunţă în continuare că nu există bani prevăzuţi în buget.

Graniţele Regatului Unit se închid pentru muncitorii necalificaţi. Cum vor fi afectaţi toţi românii... Dezastrul de pe calea ferată: Mecanicii sunt nevoiţi să frâneze până la 10 kilometri pe oră ca să evite tragedii...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x