Live acumObservator 19
Prime Time 20:30Chefi la Cutite

Vremea se schimbă în următoarele DOUĂ SĂPTĂMÂNI! Află dacă vei putea sta la PLAJĂ de 1 MAI

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 20 aprilie - 3 mai, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

Administraţia Naţională de Meteorologie a realizat o estimare a evoluţiei valorilor termice şi a precipitaţiilor în intervalul 20 aprilie - 3 mai, pentru toate regiunile din ţară: Banat, Crişana, Transilvania, Maramureş, Moldova, Dobrogea, Muntenia, Oltenia şi la munte.

BANAT

Până pe 22 aprilie, vremea se va menţine mai rece decât în mod obişnuit, cu media regională a temperaturilor maxime între 13 şi 15 grade, iar cea a minimelor de 2...4 grade. În intervalul 23- 26 aprilie, regimul termic va fi în creştere de la o zi la alta, maximele diurne ajungând, în medie, la 22 de grade, iar media minimelor nocturne va atinge 8...9 grade. Pe parcursul celei de-a doua săptămâni, valorile termice medii ale regiunii vor fi apropiate de cele normale, cu maxime ce se vor situa între 19 şi 21 de grade şi minime de 7...9 grade.

Probabilitatea pentru ploi slabe şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 26 - 30 aprilie, dar la nivel local va fi posibil să plouă şi în restul intervalului.

TRANSILVANIA

Până la jumătatea primei săptămâni, regimul termic va fi cu mult sub cel normal. Astfel, media regională a maximelor termice se va situa între 9 şi 12 grade, iar în cursul nopţilor valorile termice vor coborî, în medie, cu 1...2 grade sub pragul de îngheţ şi vor determina formarea brumei. Urmează un proces de încălzire ce va dura până în jurul datei de 26 aprilie, când media temperaturilor maxime va atinge 20 de grade, iar cea a minimelor, 6...7 grade. Ulterior vor fi uşoare oscilaţii în apropiere de aceste valori medii diurne şi nocturne, astfel încât a doua săptămînă va avea un regim termic în general normal pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe şi moderate cantitativ va fi mai ridicată în intervalul 27 - 29 aprilie, dar va mai ploua pe arii restrânse pe 20 - 21 aprilie, când în estul regiunii vor fi trecător precipitaţii mixte şi din nou, posibil, spre sfârşitul ambelor săptămâni.

DOBROGEA

Intervalul 20 - 23 aprilie va fi caracterizat de o vreme mai rece decât în mod obişnuit, cu media regională a temperaturilor maxime între 10 şi 13 grade, iar cea a minimelor de 2...4 grade. Între 24 şi 27 aprilie, procesul de încălzire va aduce la 19 grade media maximelor diurne şi respectiv la 9...10 grade pe cea a minimelor nocturne. Ulterior, şi în această regiune valorile termice medii vor fi apropiate de cele normale, cu maxime ce se vor situa între 17 şi 19 grade şi minime în jur de 10 grade.

Probabilitatea pentru apariţia ploilor slabe va fi mai ridicată în intervalele 20-23 aprilie şi 26 – 30 aprilie.

MUNTENIA

Vremea uşor mai rece decât în mod obişnuit din prima jumătate a acestei săptămâni se va caracteriza prin medii regionale ale maximelor diurne de 12...15 grade şi nopţi, în medie, cu minime termice de 1...3 grade şi posibil, brumă. În intervalul 24 - 27 aprilie regimul termic va reveni la normal, media temperaturilor maxime atingând 22 de grade, iar cea a minimelor va urca la 7...8 grade. În timpul celei de-a doua săptămîni vor fi uşoare variaţii ale temperaturilor medii diurne şi nocturne în jurul acestor valori, ceea ce semnifică un regim termic apropiat de cel normal pentru sfârşitul de aprilie şi începutul de mai.

Probabilitatea pentru ploi slabe va fi mai ridicată în intervalele 20-22 aprilie şi 26 – 30 aprilie, dar izolat va mai ploua şi în alte zile din cursul ambelor săptămâni.

VEZI AICI PROGNOZA PENTRU TOATE ZONELE ȚĂRII

Recomandari