Antena Căutare

Zeci de pisici, ținute ani de zile într-o bucătărie de opt metri pătrați, din Capitală! Felinele erau atât de slabe că ar fi putut să moară în orice clipă

Zeci de pisici care trăiau în condiții deplorabile, în beznă, în bucătăria unui apartament din sectorul 6 al Capitalei, au fost salvate duminică, de către Poliția Animalelor. 

Zeci de pisici care trăiau în condiții deplorabile, în beznă, în bucătăria unui apartament din sectorul 6 al Capitalei, au fost salvate duminică, de către Poliția Animalelor.

Animalele au fost găsite într-un spațiu de opt metri pătrați, care nu era iluminat. Unele dintre ele trăiseră așa și 15 ani. Tocmai de aceea, atunci când au văzut lumina pentru prima dată, pisicile s-au înghesuit una peste cealaltă. Cele mai multe erau atât de slabe încât se aflau la un pas de moarte, spun inspectorii.

Inspectorii Poliţiei Animalelor arată că în cuptorul din bucătăria respectivă dormeau cinci pisici, în congelator erau alte trei, iar pe bufet alte 15, care se căţărau una peste cealaltă.

Acţiunea de salvare a durat câteva zile, arată Poliţia Animalelor. Multe dintre ele nu au putut fi transportate fiindcă au devenit deosebit de agresive. Diagnosticul, după recuperare, a fost acelaşi pentru tot lotul: niciun animal nu era castrat. Ba mai mult, toate aveau plăgi cutanate, infecţii şi erau subnutrite.

Acţiunea a început după ce, la începutul lunii martie, Direcţia Generală de Poliţie Locală şi Control a Municipiului Bucureşti a primit o sesizare privind situaţia din apartamentul aflat în sectorul 6 al Capitalei. Vecinii reclamau că trăiesc într-un miros insuportabil, venit dintr-un apartament care se transformasem, practic, în adăpost pentru pisici. În urma sesizării, lucrătorii Serviciului Poliţia Animalelor au luat legătura cu proprietarii felinelor, în încercarea de a-i convinge de gravitatea situaţiei, iar, după o perioadă de insistenţe, aceştia au fost de acord cu preluarea animalelor de către o asociaţie, potrivit Mediafax.

Proprietarii felinelor au spus că au ajuns să strângă atâtea pisici în bucătărie din milă, explicând că la început au avut trei pisici, iar, pentru că nu le-au castrat, s-au înmulţit necontrolat, nu au avut bani pentru sterilizare şi aşa au ajuns să ţină în casă aproape patru duzini de pisici.

Pacienți care urmează să fie supuși unui transplant de măduvă, chemați de acasă cu crenvurști, hârtie igienică sau brânz... În loc să-și pregătească rochia de mireasă, i-au luat sicriu. O româncă de 23 de ani a murit în Paris cu puțin timp înai...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 3: Steak de vită cu sos de parmezan cu trufe Marti, 16.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x