Antena Căutare

Ziua Mondială a Fotografiei 19 august 2018. Câte genuri de fotografii sunt

Ziua Mondială a Fotografiei 19 august 2018. Câte genuri de fotografii sunt. Fotografia peisaj, fotografia portret, fotografia sportivă, fotografia de presă, fotografia de modă, fotografia de botez și fotografia socială, precum și multe alte genuri, despre care veți afla din articolul a1.ro

Ziua Mondială a Fotografiei 19 august 2018. Câte genuri de fotografii sunt Galerie
Genuri de fotografie | pexels.com

Ziua mondială a fotografiei este celebrată de fotografi din întreaga lume, fie că sunt ei amatori sau profesioniști. Fotografia e o artă ce pare simplă la început și își etalează dedesubturile pe măsură ce o explorezi. Pentru a realiza o fotografie corectă trebuie să înveți multe reguli și genuri fotografice.

Fotografii profesioniști au scris de-alungul timpului despre descoperirile lor, deschizând apetitul amatorilor dornici să învețe mai mult. Astfel, trebuie să știi că existe foarte multe genuri fotografice, fiecare cu particularitățile sale. Dacă dorești să înveți despre diversele genuri fotografice, informațiile noi și regulile care sunt într-o continuă schimbare te pot ajuta să îți formezi propriul stil.

Genuri de fotografiere

Există patru mari categorii, și anume:

- Genurile personale;

- Genurile comerciale;

- Genurile creative;

- Genurile editoriale.

Fotografii profesioniști știu că multe dintre aceste genuri se întrepătrund. De asemenea, există și genuri ce nu pot fi împărțite, precum fotografia de portret sau cea de noapte. Cu toate acestea, fotografia de portret este extrem de răspândită având poate cele mai multe reguli de vreme ce se poate regăsi în toate genurile fotografice.

Genurile editoriale

Specialiști indică faptul că aceasta este cea mai numeroasă familie de genuri și subgenuri, fiind împărțită în:

- fotografia de eveniment (festivaluri, nunți, botezuri, piese de teatru, etc.)

- fotografia de modă

- fotografia care se bazează pe celebrități (paparazzi)

- fotografia corporatistă

- fotografia științifică (astrografie științifică, medicală, telescopică, microscopică, juridică, etc.)

- fotografia sportivă

- fotografia socială (reportaj, lifestyle, călătorie, stradă, documentar, etc.)

- fotografia de natură (subacvatică, macro, wildlife, peisaj, astrofotografie, etc.)

- fotografia arhitecturală

- fotografia arhivală

Trebuie să știi că fotografia editorială ține doar de realitate, nu de ficțiune. Scopul acestui tip de fotografie este să redea un moment într-un mod cât mai real posibil. Nu trebuie să uităm că fiecare fotografie trebuie să ne deseneze povestea ei în față atunci când o privim.

Genurile creative

Când vine vorba de genurile creative, fotografii amatori trebuie să învețe că acestea au o mai mare libertate atunci când vine vorba despre editare și procesare. Atâta timp cât ceea ce redai printr-o fotografie este credibil și arată bine, nu poate fi greșit. Cheia unei fotografi din genul creativ este să transmită mesajul sau emoția dorită de fotograf. Pe lângă elementele fantastice pe care le pot prezenta uneori, fotografiile din genurile creative pot evidenția adevăruri într-un mod simplificat comparativ cu genurile editoriale.

Genurile creative includ:

- fotografia culinară

- fotografia de design interior

- fotografia de stoc

- fotografia de modă

- fotografia cu vedete

- fine art (nud, natură moartă, colaje, erotică)

Genurile comerciale

Acest gen de fotografie este văzut ca o prestare de servicii pentru clienți. Totodată, fotografiile de tip comercial reprezintă amintiri importante pentru aceștia. Genurile comerciale se bazează pe evenimentele majore din viața unui om, înrămând amintiri de la botez, nuntă și absolvire.

Genurile personale

La genurile personale se încadrează fotografiile private, de tipul celor care apar în albumele foto de familie. Aceste genuri cuprind:

- fotografia de știință

- fotografia de nuntă

- fotografia peisaj

- astrofotografia

- portret

- fine art.

Scopul fotografiilor din genurile personale este să imortalizeze momente ce pot fi mai apoi împărtășite cu cei dragi. Într-un album de familie nu există conflicte de copyright, iar autorul nu e relevant.

Tot ce trebuie să știi este că toate genurile prezentate mai sus sunt într-o continuă schimbare, la fel ca regulile ce definesc o fotografie corectă. Anumite genuri fotografice se pot încadra în mai multe familii. Ceea ce contează este să îți formezi un stil propriu și să descoperi ce îți place cel mai mult să fotografiezi.

Sursă foto: pexels.com

Un autoturism a luat foc pe A2! Circulaţia a fost oprită până la stingerea incendiului... Ce se întâmplă cu spitalele din Bucureşti. Schimbarea îi va afecta pe toti, de la medici la pacienti!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x