47 de jucători de tenis au fost plasați în carantină. Care este motivul pentru care Australian Open a aplicat aceste măsuri dure

47 de jucători de tenis au fost plasați în carantină timp de 14 zile, perioadă în care nu se vor putea antrena pentru Australian Open.

47 de jucători de tenis au fost plasați în carantină timp de 14 zile, perioadă în care nu se vor putea antrena pentru Australian Open

Getty

Cei 47 de jucători de tenis, printre care și canadianca de origine română Bianca Andreescu, au fost nevoiți să se izoleze în camerele de hotel după sosirea la Melbourne. Aceștia au intrat în carantină după ce au fost detectați cu noul coronavirus câțiva pasageri din avioanele în care se aflau și tenismenii.

Unul dintre cele două avioane a zburat de la Los Angeles și a transportat 24 de jucători de tenis, iar printre pasageri au fost depistate două cazuri de COVID-19. În cel de-al doilea avion care a sosit de la Abu Dhabi la Melbourne, în care au fost 23 de jucători de tenis, s-a găsit un singur caz de Coronavirus.

Citește și: Cele mai bogate femei din sport. Pe ce loc surprinzător se află Simona Halep

Deși cei 47 de tenisemni nu au intrat în contact cu persoanele infectate cu noul virus, ei, cât și ceilalți pasageri trebuie să rămână în carantină pentru două săptămâni fiind considerați contacți a celor trei cazuri de Coronavirus, conform sports.yahoo.com.

La coborârea din avion, tenismenii au fost plasați în izolare și nu se mai pot bucura de cinci ore de antrenamente zilnice, autorizate pe durata celor 14 zile de carantină pentru participanţii la competiţie. Aceștia vor ieși cel mai devreme din carantina pe 29 ianuarie, iar turneul va începe pe 8 februarie.

Unul dintre pasagerii testați cu noul coronavirus a fost chiar Sylvain Bruneau, antrenorul Biancăi Andreescu, care a declarat sâmbătă că este una dintre victimele noului virus.

"Sunt extrem de trist și îmi pare rău pentru consecintele pe care le-am adus tututor celor care au zburat alături de mine. Membrii echipei mele au ieșit negativ la testul pentru COVID-19", a spus Sylvain Bruneau.

Cine se afla printre pasagerii celor două avioane

Conform sursei citate în unul dintre cele două avioane se afla canadianca de origine română Bianca Andreescu, dar și belarusa Victoria Azarenka, învingătoare la Australian Open în 2012 şi 2013. Printre sportivii de bordul avioanelor se mai numără și americanca Sloane Stephens, japonezul Kei Nishikori, germanca Angelique Kerber şi rusoaica Svetlana Kuzneţova.

Citește și: Sportiva Camila Giorgi, acuzată că arată ca o starletă. Imaginile pentru care a fost atacată pe rețelele de socializare

Celebra Simona Halep se află deja în izolare pentru a putea participa la Australian Open, însă nu la Melbourne ci la Adelaide.

Ultimele știri