Antena Căutare

Care ar fi fost cauza morții sportivei Alessia. Ce au scris medicii legiști pe fișa de deces a tinerei baschetbaliste

Alessia Maria Raiciu s-a stins din viață fulgerător în ziua în care a împlinit 18 ani. Părinții au găsit-o pe tânără fără suflare, în pat și au chemat un echipaj de urgență care a făcut manevre de resuscitare, dar fără izbândă, a declarat decesul. Moarte tinerei a fost clasată ca fiind suspectă! Din raportul medicilor legiști reiese care ar fi fost cauza morții subite.

fotografie alb negru cu alessia maria raiciu
Alessia Maria Raiciu s-a stins din viață fulgerător în ziua în care a împlinit 18 ani. Tânăra a murit în somn. | Facebook/Federatia Romana de Baschet

Părinții tinerei au ridicat trupul neînsuflețit al sportivei de la Institutul de Medicină Legală,a flând în cele din urmă ce au scris medicii legiști pe raport. Potrivit RomâniaTV, de la autopsie a reieșit că baschetbalista Alessia Maria Raiciu suferea de edem pulmonar acut, care i-ar fi provocat moartea în somn.

Alessia Maria Raiciu ar fi murit în somn din cauza unui edem pulmonar. Ce este acestă afecțiune

Edemul pulmonar reprezintă o afecțiune care constă în exces de lichid în plămâni, fapt ce poate duce la îngreunarea respirației și, uneori, la deces. Afecțiunea este frecvent întâlnită la persoanele cu probleme cardiace sau cele care au tulburări vasculare ori antecedente de edem pulmonar.

„Edemul pulmonar acut are cea mai frecventa cauza un substrat cardiac. Aici putem vorbi despre orice afecţiune cardiacă af congenitala cardiaca dobândită şi care nu a fost diagnosticată. Putem să vorbim și de la alte cauze: tromboembolism pulmonar, cheaguri.. E un diagnostic de etapă”, a explicat medicul Tudor Ciuhodaru, potrivit aceleiași surse.

Pompiliu Popescu, fostul medic al Naționalei de fotbal a României, susține că tânăra ar fi murit în somn din cauza că suferea de o tulburare majoră de ritm cardiac

Oficialii Federația Română de Baschet (FRB) nu au oferit detalii despre împrejurările în care s-a produs tragedia, doar au anunțat vestea care a cutremurat pe toată lumea. Alessia Maria Raiciu a fost una dintre cele mai talentate sportive ale generației 2004, așa cum Federația Română de Baschet a descris-o în mesajul care anunță decesul său. În fragedă vârstă, Maria nu a mai putut lupta pentru viață și s-a stins fulgerător chiar de ziua sa, când împlinea 18 ani.

„Nu cred că este vorba de un edem pulmonar acut, asta presupune o tromboză, adică un cheag care a ajuns în pulmon. Eu nu cred că aceasta este cauza, vorbim de o moarte subită care are cel mai adesea drept cauză o tulburare majoră de ritm cardiac (…) La ea moarte a survenit în somn, deci în condiții de repaus.

Cel mai probabil ar fi să i se depisteze, dacă se va depista, o tulburare majoră de ritm care a dus la această sincopă cardio-respiratorie.

Sunt multe situații care nu au antecedente medicale cunoscute, fata fiind sportivă, trece de 2 ori pe an prin investigații la Centrul Național de Medicină Sportivă, unde teoretic i s-ar depista o asemenea afecțiune asupra inimii. Sunt destule situații în care astfel de afecțiuni sunt nedetectabile, sunt oculte și se manifestă, din păcate, prin astfel de cazuri de moarte subită. Cel mai probabil, a fost o tulburare majoră de ritm cardiac”, a explicat Pompiliu Popescu, fost medic al naționali de fotbal a României, pentru Realitatea Plus.

David Popovici s-a retras din finala probei de 400 de metri liber! Ce s-a întâmplat cu tânărul de 17 ani... Motivul pentru care David Popovici înoată de cele mai multe ori pe culoarul 4 în finalele competițiilor. Cum îl influenț...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x