Antena Căutare

Ce se întâmplă cu fotbalistul Christian Eriksen la 9 luni după ce a suferit un stop cardiac pe teren. Anunțul Naționalei daneze

Fotbalistul Christian Eriksen a fost convocat la echipa națională a Danemarcei, însă a fost nevoit să-și amâne revenirea pentru că a fost infectat cu coronavirus.

Christian Eriksen în tricou alb Galerie
Christian Eriksen a fost convocat la Naționala Danemarcei | gettyimages.com

Mijlocașul danez a speriat lumea fotbalului în luna iunie a anului 2021, când a făcut stop cardiac pe teren, în timpul meciului cu Finlanda de la Euro 2020. După ce s-a prăbușit pe teren i s-a implantat un defibrilator și în decembrie și-a reziliat contractul cu Inter Milano, echipă care nu acceptă jucători cu defibrilator implantat. Ulterior, a semnat un contract până la finalul sezonului cu gruparea engleză Brentford şi a redebutat în Premier League pe data de 26 februarie. La 9 luni de la momentul stopului cardiac de pe terenul de fotbal, mijlocașul în vârstă de 30 de ani a fost convocat la Națională.

Citește și: Primele cuvinte ale lui Christian Eriksen după ce a fost resuscitat pe teren. Ce i-a spus medicului când a revenit la viață

Christian Eriksen a fost convocat la Naționala Danemarcei

Recent, Christian Eriksen a fost convocat la Naționala Danemarcei, însă își amână revenirea, după ce a fost testat pozitiv cu coronavirus, potrivit news.ro.

„Din nefericire, Christian Eriksen a fost testat pozitiv cu covid-19 şi nu se va prezenta la naţională luni”, a anunţat federaţia daneză. “Ne aşteptăm ca el să poată veni în cantonament pe parcursul săptămânii”.

Danemarca va susține meciuri amicale cu Olanda şi Serbia, din 26 (în deplasare) respectiv 29 martie (acasă).

Citește și: Cu ce se ocupă nepotul lui Mircea Lucescu după ce a renunțat la fotbal. Matei, fiul lui Răzvan, face avere cu pasiunea sa

Ce s-a întâmplat pe 12 iunie 2021, când Christian Eriksen a făcut stop cardiac pe teren

Jucătorul danez Christian Eriksen, în vârstă de 29 de ani, a căzut pe teren şi a avut nevoie de minute în şir de resuscitare, sâmbătă, la meciul cu Finlanda, de pe Stadionul Parken din Copenhaga, din Grupa B de la Euro-2020.

Danemarca era în atac, la faza în care Eriksen s-a prăbuşit pe teren, în minutul 43. Un jucător al gazdelor a executat un aut de pe partea stângă, trimiţând mingea către Eriksen.

Citește și: China nu mai difuzează meciuri din Premier League din cauza mesajelor de pe stadioane. Despre ce este vorba

Mijlocașul a părut că trimite înapoi mingea, apoi s-a prăbuşit pe gazon cu faţa în jos. Jucătorii celor două echipe şi arbitrul au recţionat imediat, realizând că s-a întâmplat ceva grav şi au chemat medicii pe teren.

Simon Kjaer, căpitanul Danemarcei, a intervenit și i-a curățat căile respiratorii lui Christian Eriksen, care era în continuare inconștient.

Citește și: Rusia a fost exclusă din competițiile internaționale de fotbal. Decizia luată de FIFA și de UEFA

Imediat ce medicii au pătruns pe gazon, jucătorii danezi au făcut un zid în jurul lor, pentru a-şi proteja coechipierul, asupra căruia se intervenea cu defribilatorul.

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei
Hello Chef sezonul 7, 23 martie 2024. Confruntarea dintre Roxana Blenche și chef Samuel. Verdictul Dianei Matei Sambata, 23.03.2024, 15:30
Ai Formula 1 în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x