Antena Căutare

Cel mai emotionant video al anului! Respect pentru "Hillsborough"!

Inaintea partidei dintre Everton si Newcastle United, gazdele au tinut sa omagieze memoria celor 96 de decedati in tragedia de pe stadionul "Hillsborough", din 15 aprilie 1989, dintre FC Liverpool si Nottingham Forest. Atentie!!! Everton nu a avut nicio victima atunci si, mai mult, e dusmanul de moarte al celor de la FC Liverpool! Dar civilizatia si respectul primeaza in tara care a dat lumii cel mai frumos sport din istorie. Respect, "Merseyside"!

Pe 15 aprilie 1989, pe stadionul "Hillsborough", 96 de suporteri, cu varste cuprinse intre 10 si 67 de ani decedau fara a avea o vina. La semifinala FA Cup dintre FC Liverpool si Nottingham Forest, fanii "cormoranilor" ramaneau, in numar mare, pe afara. Cu 10 minute inainte de startul jocului, Politia deschide portile si, mai mult, obliga suporterii sa intre pe arena si asa plina. Catastrofa nu mai poate fi evitata (detalii, aici)

Vreme de 23 de ani, autoritatile ascund adevarul. Se vorbeste despre huligani, despre problemele create de acestia. Nimic real! La mai bine de doua decenii de atunci, premierul actual al Angliei, David Cameron, recunoaste ca Statul a fost cel care a gresit, de la fortele de ordine pana la Margaret Thatcher si cere scuze tuturor! Un gest frumos, dar tardiv.

In memoria celor 96 de victime, fanii lui Everton (care, retineti, nu au avut nicio treaba cu acel joc, nu au pierdut pe nimeni si, mai mult, sunt dusmanii celor de la FC Liverpool), au tinut un moment de reculegere in stilul lor, inaintea partidei cu Newcastle United. De aceea, dar nu numai de aceea, fotbalul englez e cu 200 de ani inaintea noastra! Priviti si ascultati! S-ar putea ca noi, cei invatati sa scuipam seminte pe stadioane, sa nu-l intelegem!



1.000.000.000 de euro bagati in iarba!... Campion mondial condamnat, in instanta, pentru un fault!!!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x