Antena Căutare

Danciulescu a fost ignorat de selectioneri. Vezi alti golgheteri ce au patit la fel

Danciulescu scrie istorie ca golgeter, insa cariera sa contine si un mare regret: echipa nationala.

Desi a ajuns la bariera a 200 de goluri in Liga 1, in echipamentul primei reprezentative are doar 8 selectii si asta intr-o perioada in care, fata de acum 40-50 de ani, "nationala" Romaniei a avut chiar si cate 7-8 pe an.

Danciulescu, autor a doua goluri pentru "tricolori", ambele in acel 5-1 de poveste cu Germania, nu e insa singurul mare marcator de top pentru care echipa nationala a reprezentat un subiect aproape inchis.
Dintre primii 10 golgheteri all-tim

e ai Ligii 1, alaturi de Danciu, alti 4 goleadori pot trece cuvantul "esec" in dreptul primei reprezentative.
Cazul cel mai socant e cel al marelui Ion Oblemenco. A fost denumit "Tunarul Craiovei" pentru golurile pe care le-a marcat in tricoul Universitatii Craiova, a fost de 4 ori golgheterul Ligii 1, in perioada 1967-1973, insa Angelo Niculescu, selectionerul de la acea vreme, nu l-a bagat in seama deloc, iar Oblemenco a ramas fara nici macar o selectie.

In aceeasi situatie se afla si Mihai Adam, cel care a fost din aceeasi generatie cu Oblemenco. A marcat 160 de goluri in Liga 1, fiind de 3 ori golgheterul Romaniei, insa n-a fost de ajuns pentru a bifa macar o selectie in "tricolor".

Al 4-lea golgeter aproape nebagat in seama la lot e Marin Radu II. Are 190 de goluri, 90 la suta dintre ele in tricoul lui FC Arges si chiar daca a fost coleg de generatie si de echipa cu marele Gicu Dobrin, nici el n-a fost bagat in seama prea mult. Are doar 7 jocuri in nationala si nici un gol.


Ultimul pe lista e chiar actualul selectioner. Victor Piturca a fost titularul indiscutabil al Stelei in anii '80, cei mai gloriosi ai trupei din Ghencea, a marcat peste 160 de goluri, insa la prima reprezentativa a jucat doar 13 meciuri.

Sursa: gsp

Foto: Intact Images

Violente inainte de derby: Doi suporteri ai lui Bayern au fost injunghiati pe strazile din Napoli!... Ion Craciunescu: "Vrem sa schimbam lista FIFA, nu ne venea sa credem ce am gasit acolo!"...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x