Antena Căutare

Declaratia de avere a lui Abramovici: 8 miliarde de euro patrimoniu

Magnatul rus Roman Abramovici detine noua vile si sapte apartamente in patru tari, desi pare sa aiba gusturi cel putin modeste in materie de automobile. Este ceea ce se desprinde din declaratia sa de avere pe care miliardarul a dat-o publicitatii, noteaza luni ziarul El Mundo. Abramovici ofera date si despre cele 22 de conturi bancare pe care le detine in Rusia: un cont de 3,38 miliarde de ruble (85 de milioane de euro), care anul trecut i-au adus o dobanda de 3,5 millioane de euro. El nu pare totusi sa fi declarat totalitatea bunurilor sale.

Al patrulea om cel mai bogat din Rusia are in total 16 locuinte: doua vile la Moscova (intre care o fosta resedinta a lui Leonid Brejnev, renovata modern), alte doua in regiunea autonoma Ciukotka (nord-estul tarii), unul pe riviera franceza (fosta resedinta a ducelui de Windsor dupa abdicare), doua la Saint Bartolomé (insula franceza din Caraibe), doua in SUA (doua resedinte de schi in Colorado) si sapte apartamente in cartierul de lux londonez Belgravia.

Proprietatile milionarului merg de la „o mica" resedinta de 283 metri patrati la Anad\r, centrul administrativ al regiunii autonome Ciukotka, la 372.590 metri patrati ai unei proprietati franceze, potrivit cotidianului The Moscow Times.

Magnatul rus se arata modest in privinta celor patru masini: declara doar sapte. De la cele luxoase un Mercedes S500L si un BMW 760Li, si pana la un vechi Volkswagen Golf 4.

In declaratia sa de bunuri - publicata pe pagina de web a comisiei electorale a regiunii Ciukotka, unde Abramovici a fost guvernator si in prezent presedinte al Parlamentului local, aspirand sa fie reales in martie - miliardarul nu mentioneaza iahturile, elicopterele sau avioanele particulare.

De fapt, patrimoniul declarat (peste 8 miliarde euro) sunt departe de ceea ce-i atribuia revista rusa Finanz care estima averea lui Abramovici la circa 12,6 miliarde de euro. Potrivit mass-media ruse, lipsesc iahturi precum Eclipse cu o lungime de peste 160 de metri si considerat cel mai lung din lume, sau Pelorus, de 115 metri lungime.

Potrivit Moscow Times, magnatul are si un Boeing 767 si o serie de elicoptere care pot ateriza direct pe ambarcatiunile sale.

Tot articolul, in Jurnalul National

OFICIAL: Cursa din Bahrain, anulata. F1 2011 incepe in Australia!... FC Barcelona - Athletic Bilbao 2-1/ Messi, din nou decisiv...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare
Hello Chef sezonul 7, 4 mai 2024. Leoo Dumitru i-a provocat pe chef Samuel și Roxana Blenche la un nou duel. Ce rețete trebuie să prepare Sambata, 04.05.2024, 16:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x