Doliu în sportul românesc. Multipa campioană la triplusalt Cristina Nicolau a murit la doar 40 de ani

Tragedie în sportul românesc. Fosta atletă Cristina Nicolau a murit la 40 de ani, anunță Federația Română de Atletism pe site-ul său oficial.

Cristina a fost legitimată la clubul Steaua, fiind specialistă în proba de triplusalt, unde a avut cele mai bune rezultate. Atleta deținea recordul național indoor la triplusalt, pe care l-a reușit în 2001. Ea avea 23 de selecții la echipa națională și una la Olimpiada de la Sydney din 2000, unde s-a clasat pe locul șase.

Fosta atletă a devenit maestră a sportului în 1993, fiind distinsă în 2004 cu Medalia Meritul Sportiv, clasa I.

Cristina Nicolau era născută pe 9 august 1977. Astăzi, ea a fost răpusă de o boală incurabilă.

”Federația Română de Atletism anunță cu durere trecerea în neființă, la numai 40 de ani, a celei care a fost Cristina Nicolau.

Specialistă a probei de triplusalt, cu rezultate remarcabile și în cea de lungime, Cristina a fost legitimată la clubul Steaua, avându-l ca antrenor pe Nichifor Ligor.

Din anul 2000, deține recordul național indoor la triplusalt (14,94 m). Cu 23 de selecții în echipa națională, printre care una la Jocurile Olimpice de la Sydney, din 2000, unde s-a clasat a șasea, Cristina a adunat în palmares și o medalie de argint la Europenele de sală din același an.

La Campionatele Mondiale în aer liber din anul 2001, Cristina Nicolau a fost a șasea. A reușit, totodată, două clasări printre primele cinci performere mondiale ale sezonului în sală, la triplusalt, un loc 1 în 2000 și un loc 4
un an mai târziu. A cucerit 14 titluri de campioană națională, dintre care cinci în aer liber (3 la săritura în lungime și două la triplusalt) și nouă în sală (5 la săritura în lungime și 4 la triplusalt).

A devenit maestră a sportului în 1993, fiind distinsă cu Medalia Meritul Sportiv clasa I, în 2004.

Dumnezeu s-o odihnească! Condoleanțe familiei îndoliate”, se arată pe site-ul Federaţiei Române de Atletism

Ultimele știri