Antena Căutare

FC Arges, intr-o situatie dezastruoasa. Fantoma Corvinului bintuie Pitestiul lui Dobrin

Tinut artificial in viata, clubul aluneca iremediabil spre liga a treia si spre desfiintare: jucatorii au contracte de gradinita, publicul a parasit echipa, statul si fostii fotbalisti preseaza pentru recuperarea datoriilor de milioane de euro.


"Sa n-avem soarta Corvinului!"

In Trivale se simte rasuflarea taiata a fanilor care au parasit deja tribunele din Trivale la meciurile de acum ale violetilor. "Sa n-avem soarta Corvinului sau a lui ASA Tg. Mures!" e temerea care bintuie Pitestiul lui Dobrin. Aici, vremurile in care "vulturii" se bateau pentru frisca locurilor de cupe europene au apus! Deocamdata!

Semnalul prabusirii s-a dat in aprilie 2009, cind patronul Cornel Penescu facea cunostinta cu catusele pentru dare de mita si infractiuni de coruptie: arbitri si observatori arestati sub acuzatia de trucare de meciuri, echipa retrogradata din Liga I la finalul sezonului. La 19 luni scurse de la acel moment, clubul e intr-o deriva totala, incontrolabila. Aproape ca-si duce viata de pe o zi pe alta!

Neprogramare evitata in ultima secunda

Din cauza datoriilor catre fotbalisti, a fost la un pas de neprogramare in urma cu doua saptamini. Inaintea partidei cu ACU Arad din deplasare, cistigata cu 3-0, managerul Catalin Barbu a fost la FRF si, cu numai 10 minute inainte de expirarea termenului limita, a demonstrat ca s-au platit o parte din banii jucatorilor.

Sumele erau mai degraba derizorii pentru ca de achitarea lor sa depinda soarta unui campionat si a unui club plin de istorie: 25.000 de lei pentru Mircea Stan, cite 20.000 de lei pentru Lacusta si Vali Stan, 6.000 de lei pentru Dita. Adica echivalentul a circa 16.500 de euro, cam o treime din valoarea "atentiilor" acordate de Penescu arbitrilor si observatorilor din "dosarul mitei", conform DNA.

Bunuri in executare silita

Cavalcada nu se opreste aici, caci statul a pornit catre recuperarea silita a impozitelor neachitate. Au fost scoase la licitatie vechiul autocar, doua autoturisme, portile mobile, masina de facut gheata si alte maruntisuri, dar, la sfirsitul lunii trecute, nu s-a prezentat nimeni la operatiune. Va urma alta incercare in urmatoarele zile, cu un pret de pornire diminuat.

"Nu e normal ce se intimpla. Noi am intentat proces pentru aceasta poveste si, atita vreme cit Dinamo, pe o speta similara, a cistigat, nu stiu de ce n-am face-o si noi. E nedrept sa se asimileze conventiile civile cu contractele de munca si sa fim impovarati cu datorii nereale", explica directorul Catalin Barbu, un tip pe la 30 ani, mina dreapta a lui Andrei Penescu, fiul patronului. (foto: violafans.net)

Citeste articolul complet pe gsp.ro

Primera Division: Real se impune in derby-ul capitalei Spaniei (VIDEO)... CM Scrima/ Echipa masculina de sabie a Romaniei a cucerit medalia de bronz...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x