Antena Căutare

Pentru prima oara, flacara olimpica a ajuns la... Polul Nord!

Cu mai bine de trei luni inaintea Jocurilor Olimpice de Iarna de la Soci, o torta a fost aprinsa la Polul Nord de sportivii imbarcati pe un spargator de gheata rusesc. Stafeta polara s-a desfasurat fara niciun incident, spre deosebire de trecerea flacarii prin Moscova, la inceputul lunii

Rusia a profitat de stafeta flacarii olimpice pentru a reaminti ca, macar in explorarea regiunilor polare, ramane, inca, o mare putere. Tortele olimpice au fost imbarcate pe cel mai puternic spargator de gheata cu propulsie nucleara din lume, numit "50 de ani de la Victorie".

La bord se aflau 11 sportivi din Rusia si celelalte tari din Consiliul Arctic, ale caror teritorii se apropie cel mai mult de Polul Nord. Ei au purtat, pe rand, flacara in timp ce nava isi croia drum prin banchiza groasa, pe alocuri, chiar si de doi metri si jumatate. Dupa aproape 2.600 de kilometri parcursi in 91 de ore, spargatorul de gheata a ajuns la Pol. Stafeta a continuat, simbolic, pe banchiza, in noaptea polara. Iar apoi a fost aprinsa, in mod solemn, o torta montata chiar la Polul Nord.

Flacara olimpica ajunge, luna viitoare, la o alta destinatie inedita: Statia Spatiala Internationala, unde va fi adusa de un nou echipaj de astronauti.


 

Mitica nu renunta la Liga! Seful LPF si-a depus candidatura pentru un nou mandat... Pentru a patra oara campion mondial! Sebastian Vettel a castigat Marele Premiu al Indiei ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x