Antena Căutare

FRF si-a batut joc de meciul organizat cu ocazia a 28 de ani de la victoria cu Italia

FRF nu s-a implicat, lasand organizarea pe mana lui Dan Cojocaru, un apropiat "nationalei", caruia federalii ii spun "prietenul nostru".

Incredibil! Am tot sperat ca e doar o gluma, ca fostii campioni mondiali ai Italiei, cati au venit, si internationalii nostri care invingeau campioana lumii intr-o seara magica din '83 doar se vor incalzi pe terenul ala mic, strivit intre caminele complexului studentesc din Iasi. Macar aerul era universitar! Am luat plasa. N-a fost o gluma. Sau, daca a fost, a fost una grotesca.

Un meci care trebuia sa sarbatoreasca 28 de ani de la triumful istoric al "tricolorilor" impotriva unei campioane mondiale en-titre, a fost doar o susa, pe un teren bicisnic, ascuns, sintetic, de minifotbal, cu un arbitru, Adrian Kereszy, tot de la minifotbal. Totul a fost mini, pacat de fotbalistii astia imensi inghesuiti la gramada. Pana si italienii, baietasi ca si noi cand e vorba de cate o paranghelie, pareau mirati de ceea ce se intampla. Privirea lui Baresi, dinainte de meci, parca spunea totul. S-au cantat si imnurile. Bine ca n-au fost manele! Tricourile "nationalei" au fost patate cu reclame de la tot felul de sponsorasi. Ca sa fie tacamul complet, in locul lui Balaci si Iorgulescu au fost adusi, ca sa iasa la numar, Grozavu si Zafiris. Ultimul, misionar de prin '97, a dat si gol.

Initiator si organizator a fost un businessman local, un nene cu ceafa groasa, bun la toate pe langa "tricolori", Dan Cojocaru (40 de ani). Se lauda peste tot ca, de cativa ani, e nelipsit din avionul "nationalei", indiferent de selectioner. Gazeta l-a mirosit la amicalul cu Ucraina din 2010, pe vremea lui Razvan Lucescu, cand, pe langa alte servicii pe care le facea jucatorilor, Dan era ocupat si cu plasarea fetelor in hotelul unde era cazata "nationala". "E prietenul nostru", spun federalii soptit, cand vine vorba de el. Cu asta, Dan s-a scos. Pe urmatorii 50 de ani are asigurate deplasarile cu "nationala", pe care ieri si-a insusit-o. Normal, "pe persoana fizica".

La Iasi, in tribunele de 500 de locuri s-au inghesuit 1.000 de oameni, multi pe garduri. In "83 au fost 80.000! Intr-o tara normala, un asemenea meci ar fi trebuit sa fie organizat de federatie, sa se joace pe cel mai mare stadion al tarii. Nasuleee! S-ar fi rupt si prelata de pe National Arena, cu oamenii catarati pe ea, ca altadata pe stalpii nocturnei. Dar federatia era prea ocupata sa se spele pe maini de dezafilierea Craiovei. Nu s-au mai aprins facliile victoriei, nu doar pentru ca a iesit un 3-3 de salon, dar s-a servit vin fiert, la cana, chiar pe plasticul care a tinut loc de gazon. Paul Zaharia, purtatorul de cuvant al FRF, a fost sincer: "Nu pot sa spun oficial care a fost implicatia federatiei la acest eveniment pentru ca nu stiu. Poate am dat doar tricourile!". S-au mai terfelit inca o data tricolorul, tricoul "nationalei". Dar, vorba lui nea Mitica, dupa ce a iesit de la DNA:"Ce mare brinza?! Facem altele! Ca doar noi le modificam!".

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Planul de redresare a Stelei: Iordanescu manager, Hagi antrenor, Ghencea stadion... Otelul - Gaz Metan Medias 1-0 \ Repetitie inainte de Old Trafford...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x