Antena Căutare

Gebreselassie, doborat! Patrick Makau este noul detinator al recordului mondial la maraton

Kenyanul Patrick Makau a stabilit un record mondial la maraton, cu timpul de doua ore, trei minute si 38 de secunde, dupa ce a castigat, duminica, editia 38 a competitiei de la Berlin.

Makau, in varsta de 26 de ani, a imbunatatit cu 21 de secunde precedentul record (2.03:59), stabilit de etiopianul Haile Gebreselassie in 2008, tot la Berlin.

Patrick Makau, care a castigat si in 2010 maratonul de la Berlin, i-a devansat in acest an pe compatriotii sai Stephen Kwelio Chemlany (2.07:55) si Edwin Kimaiyo (2.09:50). Gebreselassie nu a putut sa termine cursa, el abandonand dupa kilometrul 35.

La feminin, s-a impus sportiva kenyana Florence Kiplagat (2.19:43), urmata de germanca Irina Mikitenko si de britanica Paula Radcliffe, aceasta din urma aflandu-se la revenirea in probele de maraton dupa aproape doi ani de absenta.

Sursa: gsp

Foto: gsp.ro

Sportul Studentesc - Steaua 0-0 / Gigi nu se va spanzura si nici nu se va abtine pana in iarna... Serie A: Remize pentru Juventus, Lazio si Udinese. Vezi rezultatele inregistrate in etapa 4!...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 6: Tartă Tatin cu cremă chantilly Marti, 07.05.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x