Antena Căutare

Imola, 1 mai 1994. Negru în Formula 1. Ayrton Senna a murit!

S-a stins acolo unde și-ar fi dat viața! O zi fatidică, ce avea să-l răpească din lumea sportului cu motor pe unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din istorie.

S-a stins acolo unde și-ar fi dat viața! O zi fatidică, ce avea să-l răpească din lumea sportului cu motor pe unul dintre cei mai mari piloți de Formula 1 din istorie.

Ayrton Senna a murit pe 1 mai 1994, pe circuitul de la Imola, în urma unui accident teribil. A urcat cu teamă în monopostul echipei William. A avut o presimțire.

Trei zile fatidice, trei accidente cumplite

Cu doar o zi înainte, în aceleași curbe, își pierdea viața un alt coleg, Roland Ratzenberger, în memoria căruia voia să câștige cursa de la Imola. A fost convins de Allain Prost, cel pe care îl înlocuia la William, să concureze, în ciuda faptului că refuzase inițial. În ciuda evenimentelor tragige, părea că nu are ce să i se întâmple. Mai ales că avea de recuperat puncte în fața principalului competitor la acea vreme, Michael Schumacher.

Circuitul de la Imola părea să fie blestemat. Și Rubens Barichello suferise în acele zile un grav accident, dar scăpase cu viață. Pentru el nu s-a putut face nimic.

S-a urcat la volanul monopostului și a pornit în trombă. S-a instalat la conducerea cursei! Voia să o câștige pentru a arbora steagul Austriei. Totul în memoria lui Ratzenberger. Nu a mai apucat..

Impactul cu zidul, la 218 km/h

În turul șapte al cursei, virajul Tamburello avea să-i fie mortal lui Ayrton Senna. A ieșit în decor și s-a izbit de zidul de beton cu o viteză de 218km/h. Cu doar două secunde înainte de impact viteza era de 312 km/h. A suferit răni severe la cap, iar motivul decesului a fost unul înfiorător. Senna s-a stins secerat de o bucată de suspensie care s-a desprins în momentul impactului și l-a lovit chiar deasupra ochiului drept. Casca sa nu a rezistat.

1 mai 1944. Ora 18:40. Ayrton Senna a murit...

Medicii spitalului din Bologna, acolo unde a fost dus cu elicopterul, au constatat decesul.

Ayrton Senna avea 34 de ani... Devenise, până atunci, de trei ori campion mondial la bordul unui monopost McLaren și ar mai fi avut multe de spus și de arătat în sportul cu motor.

Ayrton Senna în cifre:

- 2.982 de tururi parcurse în poziție de lider
- 610 de puncte acumulate
- 161 de Mari Premii încheiate
- 65 de "Pole-Position"-uri
- 41 de victorii
- 3 titluri de Campion mondial de F1

Viața l-a oprit! Negru în Formula 1. Astăzi se împlinesc 20 de ani...

ACEST ARTICOL ESTE DEDICAT FANILOR SPORTULUI CU MOTOR.

Ăsta e imnul oficial al Cupei Mondiale de Fotbal din Brazilia! Îţi place cum sună?... FOTO: Sergio Ramos îşi respectă promisiunile! Unde a ajuns tricoul purtat în meciul cu Bayern...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x