Jocurile Olimpice de vară au început pe data de 26 iulie și se încheie pe 11 august 2024. Sportivi din toată lumea și-au reprezentat țările și au concurat pentru victorie.
Din lotul României, 16 sportivi au câștigat medalii la Paris în 2024, printre care: David Popovici, Andrei Cornea şi Marian Enache, Mihaela Cambei, Ancuţa Bodnar şi Simona Radiş, Ioana Vrînceanu şi Roxana Anghel, Gianina van Groningen şi Ionela Cozmiuc, Ana Bărbosu.
Medaliați sau nu, toți sportivii au trecut prin probe de foc, fie că au fost încununate de succes, fie că speră la o șansă pentru data viitoare. Aceștia sunt deja câștigători pentru performanța de a-și reprezenta țara la o competițe de asemenea magnitudine.
Cu toate acestea, acești atleți de top nu au avut tocmai cele mai bune condiții. Dacă David Popovici a adus în discuție condițiile în care s-a antrenat de-a lungul anilor pentru a ajunge la o astfel de performanță, reproșându-le pe bună dreptate miniștrilor pentru facilitățile inferioare de care dispun sportivii în România, au existat și voci care au împărtășit condițiile în care au fost primiți sportivii de top ai lumii la Paris.
Sportivii de la Jocurile Olimpice de la Paris 2024 sunt printre cei mai buni din lume. În ce condiții au fost cazați
Încă de dinaintea ceremoniei de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Paris 2024, au început să apară în mediul online filmulețe în care se prezintă condițiile de cazare din satul olimpic.
Nu puțini au fost sportivii care s-au plâns sau au protestat, dormind chiar sub cerul liber, după ce au văzut unde au fost cazați pe timpul olimpiadei, în timp ce alții au fost amuzați de alegerea organizatorilor.
Sportivii din Noua Zeelandă au fost printre cei care au postat pe platforma TikTok camera în care au fost cazați. Aceștia s-au plâns de patul deloc confortabil, care era din carton, de saltele confecționate din plastic reciclabil, de lipsa aerului condiționat, în condițiile în care temperaturile au sărit de 30 de grade Celsius în capitala Franței, și altele.
Mai multe Federații s-au văzut nevoite să achiziționeze aparate de aer condiționat mobile pentru ca sportivii să se poată odihni.
„Doamne! Sunt făcute din carton. Este plastic. Duritate moderată, moderată. Cum sunt pe cealaltă parte? Dure. Nu vrem asta”, au precizat sportivii.
Astfel că le-a fost achiziționat și câte un topper.
„Ţările care au vrut să adauge aer condiţionat cred că au plătit în plus. Noi avem unitate de aer condiţionat şi acum în camera noastră sunt 22,4 grade Celsius. Avem şi un ventilator pe care îl folosim noaptea pentru că aerul condiţionat face gălăgie”, a dezvăluit Harry Mcnulty, jucător de rugby, conform ObservatorNews.ro.
În condițiile în care odihna și antrenamentele sunt esențiale pentru reușita unui sportiv, toate aceste reclamații lasă un gust amar.
Thomas Cecco, campion olimpic la natație, a ales să doarmă sub cerul liber din cauza condițiilor puse la dispoziție de organizatori.
Campionul olimpic apare dormind pe un prosop așezat pe iarbă, lângă o bancă dintr-un parc din Paris. Acesta are așezați adidașii și rucsacul lângă el.
Postarea a fost făcută de Husein Alireza, de asemenea sportiv olimpic, reprezentant al Arabiei Saudite.