Antena Căutare

Incredibilul Zlatan Ibrahimovic lovește din nou la debut, cu un gol fenomenal pentru LA Galaxy! Cum au fost primele meciuri pentru ”Ibradabra” la Ajax, Juve, Inter, AC Milan, Barcelona, PSG și Man. United

”Mi-a fost prea lene să alerg, de aceea am marcat acest gol fenomenal de la distanță”, și-a descris Zlatan Ibrahimovic prima reușită în tricoul lui LA Galaxy, venită sâmbătă seara, în primul derby din istoria Los Angels-ului cu cei de la FC.

Zlatan Ibrahimovic are în spate o istorie incredibilă a debuturilor. Aproape la fiecare club la care a jucat, iar în această listă fac parte numai cluburi de legendă, ”Ibracadabra” a debutat cu gol.

Zlatan Ibrahimovic, în stilul caracteristic, a oferit o declarație de excepție după meci: ”Fanii au cerut ceva, iar eu le-am oferit ZLATAN! Dacă vă uitați înapoi, la toate echipele la care am fost, meciul de debut a fost cu gol marcat. Mă gândesc acum la rivalii de la LA FC. Au avut 3-0, dar au pierdut 4-3. Dacă îl aveau pe Zlatan....”.

Să vedem cum au decurs debuturile lui Zlatan Ibrahimovic pentru Ajax, Juve, Inter, AC Milan, Barcelona, PSG și Man. United.

Ajax (2001-2004)
În 2001, Zlatan Ibrahimovic a ajuns la Ajax Amsterdam de la Malmo FF pentru 8,7 milioane de Euro, iar impactul a fost unul extrem de rapid. Zlatan a marcat la debut cu cei de la Feyenoord în Eredivisie. De asemenea, Zlatan Ibrahimovic a marcat la debut și în Liga Campionilor, contra celor de la Lyon.

Juventus (2004-2006)
După faima de la Ajax, Zlatan Ibrahimovic a ajuns în Serie A, la Juventus, acolo unde a avut din nou un debut fantastic: a marcat golul de 3-0 în victoria cu cei de la Brescia. Zlatan Ibrahimovic a intrat pe teren în locul lui David Trezeguet

Inter Milano (2006-2009)
De la Juve, Zlatan Ibrahimovic a ajuns la rivala Inter, însă asta nu i-a modificat cursul debuturilor cu gol. Ibra a marcat pentru 3-2 în meciul cu Fiorentina și a adus toate cele 3 puncte la Milano.

Barcelona (2009-2011)
Din Serie A, Zlatan Ibrahimovic a făcut pasul spre La Liga, acolo unde a purtat un sezon tricoul Barcelonei. Nici aici nu a avut probleme la debut, marcând pentru 3-0 în meciul cu Sporting Gijon.

AC Milan (2011-2012)
Peste două sezoane, Zlatan Ibrahimovic a revenit în Serie A, acolo unde s-a petrecut minunea: nu a mai marcat la debut! A fost aproape însă, ratând un penalty cu Cesena.

PSG (2012-2016)
În 2012, Zlatan Ibrahimovic a dus fotbalul la Paris, acolo unde a scris istorie la PSG. Și aici a marcat la debut, într-un 2-2 cu Lorient.

Manchester United (2016-2018)
Mulți au zis că Zlatan Ibrahimovic nu va face față în Anglia. Așa n-a fost! A marcat încă de la debutul în tricoul lui United, golul de 2-1 din Supercupa cu Leicester. Apoi, în Premier League, a marcat la debutul cu Bournemouth (3-0).

LA Galaxy (2018- )
Zlatan Ibrahimovic a schimbat continentul, dar nu și năravul. Ibra a avut un debut demn de Hollywood la Los Angeles Galaxy. Suedezul a marcat la doar 6 minute de la intrarea pe teren, apoi a adus victoria echipei sale, scor 4-3, în prelungirile derby-ului cu Los Angeles FC, care a condus cu 3-0. Atacantul de 36 de ani continuă astfel tradiţia de a înscrie la debut pentru echipele la care a evoluat.

La națională, Zlatan Ibrahimovic nu a marcat la debut, într-un amical, însă a marcat la debut într-un meci oficial cu Azerbaijan din Preliminariile CM din 2002.

foto: goal.com

Biletul Zilei 02.04.2018. Mizăm pe meciuri spectacol din Anglia, Italia și Belgia pentru o cotă bombă... Biletul Zilei 02.04.2018. Trei ”soliste” de luni seară ne înmulțesc considerabil miza...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x