Antena Căutare

La 40 de ani, Luminita Hutupan Dinu revine pe teren

Votata de fanii din intreaga lume in 2011 cel mai bun portar din toate timpurile, Luminita Hutupan Dinu viseaza sa mai castige o data Liga Campionilor.

Numarul 16 se intoarce! Luminita Hutupan Dinu, cel mai valoros portar din handbalul feminin romanesc, va reveni in poarta Oltchimului la 40 de ani si doua luni!

La doi ani dupa ce a nascut, Luminita vrea sa arate ca inca nu si-a spus ultimul cuvant in handbal. Oficialii de la Oltchim, ingrijorati de forma portarilor echipei in ultimul timp, i-au facut propunerea revenirii Luminitei Dinu. Managerul Constantin Roibu a avut aseara, la Rm. Valcea, o discutie cu goal-keeperul, in urma careia partile au cazut de acord.

Luminita le-a spus oficialilor valceni ca nici nu vrea sa semneze un contract si ca doreste doar sa arate ca poate apara poarta Oltchimului la fel de bine precum a facut-o pana in 2009.

"Nu vreau sa spun nimic. Nu declar acum ca daca ma intorc eu Oltchimul nu va mai pierde nici un meci. Am mult de munca, eu nu am mai jucat de doi ani si acest lucru probabil ca se va vedea. Imi doresc insa enorm sa ajut echipe si voi face tot posibilul pentru a reusi", a spus Luminita.

A slabit 15 kilograme

Dupa ce a nascut, Luminita a slabit 15 kilograme si a ajuns acum la 87, adica tot atatea cate avea in momentul in care s-a retras! "Nu am fost niciodata o jucatoare slaba. La Ljubljana, au fost perioade in care am avut si 92-93 de kilograme si aparam foarte bine", spunea Lumi in trecut, intrebata despre cate kilograme ar trebui sa aiba un portar.

Nu merge in Turcia

Handbalistele de la Oltchim vor pleca maine intr-un cantonament de pregatire, de o saptamana, in Turcia. Luminita va ramane insa acasa si se va pregati singura, dupa un program lasat de preparatorul fizic Frank Kuhn. Abia apoi Hutu va intra in programul echipei, iar cel mai probabil va redebuta in aceasta luna, intr-unul din meciurile de campionat.

A nascut o fetita

Hutu s-a retras din handbal in mai 2009, dupa ce a jucat cu Oltchim semifinala Ligii Campionilor contra danezelor de la Viborg. La putin timp, ea a ramas insarcinata, iar in aprilie 2010 a nascut o fetita. Stefania are acum un an si opt luni si e nedezlipita de mama sa. O insoteste la fiecare meci de handbal, dar si la antrenamentele echipei nationale feminine, acolo unde Luminita ocupa functia de antrenor cu portarii.

3 Ligi ale Campionilor a castigat in cariera Luminita Hutupan Dinu: doua cu Krim Ljubljana (2001, 2003) si una cu Kometal Skopje (2002). A mai jucat doua finale cu Krim (2004, 2006)

Alti handbalisti care au jucat handbal la 40 de ani:

Lene Rantala (Danemarca) joaca la 43 de ani
Stanka Bozovici (Austria) s-a retras la 41 de ani
Jackson Richardson (Franta) s-a retras la 40 de ani

Sursa: gsp

Foto: Hepta

Abidal isi va prelungi contractul cu Barcelona... Ancelotti, debut cu infrangere la PSG...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x