Antena Căutare

Lazio - FCSB, ora 20:00! Stadio Olimpico din Roma găzduiește un meci pentru istorie. Ce ar însemna calificarea pentru roș-albaștri!

După 1-0 la București, în manșa tur a 16-imilor Europa League, FCSB joacă astăzi, de la ora 20:00, un retur cu Lazio Roma pentru istorie. Numită de specialiști drept o ”misiune imposibilă”, sarcina FCSB-ului nu mai pare una lipsită de șanse. Va fi greu, însă trupa lui Dică poate realiza marea surpriză a fazei șaisprezecimilor din Europa League.

O calificare a celor de la FCSB în dauna locului 4 din Serie A ar avea o multiplă însemnătate pentru fotbalul românesc, pentru jucătorii FCSB, dar și pentru antrenorul FCSB.

1. FCSB ar scrie istorie!
Într-o perioadă în care Europa League este aproape la fel de puternică precum Liga Campionilor, o calificare în ”optimi” ar fi o performanță uriașă pentru fotbalul românesc. Mai mult, Steaua/FCSB ar intra în istorie, bifând prima eliminare a unei echipe din Italia în cupele europene.

Trupa lui Dică are o statistică neagră în Italia: nu a reuşit să marcheze nici măcar un gol în cele 7 deplasări europene avute acolo. Iar azi, cu Lazio, este greu de crezut că putem asista la un 0-0.

Steaua/FCSB în Italia:
1984 AS Roma - Steaua 1-0
1993 Genoa - Steaua 3-0
1995 Juventus - Steaua 3-0
2004 Parma - Steaua 1-0
2005 Sampdoria - Steaua 0-0
2008 Fiorentina - Steaua 0-0
2010 Napoli - Steaua 1-0

2. FCSB ar realiza o mică minune!
Duelul Lazio - FCSB este un duel Goliat vs David. Conform transfermakt.com, lotul lui Simone Inzaghi valorează circa 267 de milioane de Euro. Cei mai scumpi jucători sunt Sergej Milinkovic-Savic - 55 de milioane de Euro și Ciro Immobile - 25 de milioane.

În ceea ce o privește, FCSB, în ciuda declarațiilor lui Gigi Becali care vede ”sute de milioane la echipă, aceasta abia valorează cât atacantul celor de la Lazio, Immobile, adică 25 de milioane. Cel mai bine cotat stelist este Constantin Budescu, 2,3 milioane de Euro.

În ciuda eșecului de la București, casele de pariuri încă o dau favorită uriașă pe Lazio în această dublă, cu o cotă de 1,60 la calificare, față de 2,50 cât au steliștii.

3. Nicolae Dică s-ar afirma ca antrenor și ar intra în istoria clubului!
Walter Zenga, Cosmin Olăroiu sau Laurențiu Reghecampf, iată doar trei antrenori care și-au făcut un nume în antrenorat după performanțe pe banca Stelei. Astăzi, criticatul Nicolae Dică are șansa de a-și trece și el numele în cartea de istorie a Stelei. Văzut de mulți un ”A2” la FCSB, Dică își poate impune azi viziunea și poate să își câștige independența față de patron.

4. Nici banii nu sunt de lepădat în acest meci!
Dacă va obţine calificarea, FCSB va primi din partea UEFA o recompensă de 750.000 de euro, jumătate din această sumă urmând să fie împărţită fotbaliştilor şi antrenorilor, prima maximă fiind de 20.000 de euro.

Fotografia XXX care face înconjurul lumii surprinsă la Jocurile Olimpice de Iarnă! Când mâinile nu mai pot fi controlate... Helmuth Duckadam, eroul de la Sevilla, trece prin momente dificile. Veste cruntă primită de legenda stelistă din partea ...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 4: Mousse de ciocolată cu fructe de pădure Marti, 23.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x