Antena Căutare

Marco Van Basten: "Finala cu Steaua din 1989, cea mai frumoasa amintire a carierei mele"

Marco Van Basten a declarat ca finala Cupei Campionilor Europeni din 1989, pe care AC Milan a castigat-o cu 4-0 in fata Stelei, reprezinta cea mai frumoasa amintire din cariera sa de fotbalist.

„Inca ma emotionez cand imi aduc aminte de acel moment. Am jucat pe Camp Nou cu AC Milan de mai multe ori, dar cea mai frumoasa amintire este finala cu Steaua. Acest meci este de neuitat pentru mine, cu arena plina de fani ai Milanului, cu goluri, cu obtinerea unui trofeu asteptat de 20 de ani. A fost o noapte de neuitat. Pentru noi toti a fost o finala exceptionala"


Fostul atacant olandez a marcat de doua ori in meciul respectiv, celelalte reusite ale rossonerilor fiind reusite de conationalul sau Ruud Gullit.

Intrebat in ce echipa i-ar placea sa evolueze daca ar mai fi fotbalist activ, batavul de 47 de ani a spus ca se vede jucand pentru FC Barcelona.

„Daca ma uit la un meci al Barcelonei sambata, restul saptamanii nu mai vad alte partide pentru ca ma plictisesc. Mi se pare ca ar fi alt sport, iar mie imi place fotbalul. Este o placere sa vezi aceasta echipa. Fotbalul catalanilor este cel visat de Johan Cruyff in urma cu 20 de ani si apoi de noi, fotbalistii sai. Este predominarea tehnicii, a fotbalului in esenta, asupra fizicului, asupra tacticii. Ei pun in practica jocul copiilor de pe strazi si din parcuri. In finala de pe Wembley, spectacolul oferit de Barca a fost senzational, iar adversara era Manchester United", a spus Van Basten.

Marco Van Basten si-a inceput cariera la Ajax Amsterdam, acolo unde a evoluat sase sezoane, inainte de a fi transferat de AC Milan in 1987. Alaturi de echipa italiana, atacantul olandez a cucerit 2 Cupe ale Campionilor, 2 Supercupe ale Europei, 2 Cupe Intercontinentale, 3 titluri in Serie A si 3 Supercupe ale Italiei. De asemenea, a primit Balonul de Aur in trei randuri, 1988, 1989 si 1992.

Perechea Tecau - Lindstedt, debut cu succes la Turneul Campionilor... Ancelotti, succesorul lui Wenger la Arsenal?...

Puteți urmări știrile Antena 1 și pe Google News. 📰

Video recomandate
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia)
BeautiFood | Sezonul 3 - Episodul 5: Vânătă umplută (Vânătă Papoutsakia) Marti, 30.04.2024, 10:00
Ai filme bune în AntenaPLAY Vezi acum
Citește și
Ultimele știri
x